چند ترفند ساده برای خرد کردن پیاز بدون اشک ریختن
به گزارش چه خبر آنلاین، پیاز رایج ترین و پرکاربردترین ماده اولیه در غذا ها و آشپزی است؛ بنابراین دانستن چگونگی پوست کندن و خلال کردن پیاز مهمترین مهارتی است که هر آشپزی باید بداند. اما این نکته را هم باید بدانیم که برترین تکنیک و روش خرد کردن پیاز همواره موضوع بحث بوده و گویا هیچ راه درستی برای آن وجود ندارد. با این حال، دستورالعمل هایی که در این مطلب درباره پیاز آمده برگرفته از بینش ها و تجربه های سرآشپز های حرفه ای است و برای راحتی کار آشپز های خانگی نیز قابل استفاده و ساده است.
چگونه یک پیاز را بدون گریه برش دهیم
برترین کار برای اینکه پیاز را بدون ریختن اشک پوست بکنیم یا خرد کنیم، این است: قسمت هایی از پیاز را که بریده خواهند شد، رو به پایین نگه داریم و بعد برش بزنیم. البته باید توجه کنیم که مراحل خرد کردن پیاز را به سرعت انجام دهیم.
ترفند هایی برای جلوگیری از ریزش اشک هنگام خرد کردن پیاز
1- پیاز را در نزدیکی هود (هواکش) یا در صورت امکان کنار پنجره باز پوست بکنید یا خرد کنید.
2- پیاز را 15 دقیقه در فریزر قرار دهید یا برای مدت طولانی تری در یخچال بگذارید تا سرد گردد.
3- حین کار یک حوله کاغذی مرطوب را روی قسمت های بریده شده پیاز بکشید.
بعلاوه بعضی ترفند های عوامانه در خصوص راه های جلوگیری از اشک هنگام برش پیاز وجود دارد:
1- یک کبریت روشن نشده در دهان خود قرار دهید و با دندان های جلویی خود در دهان نگهش دارید. به شکلی که سر گوگردی آن بیرون از دهانتان باشد.
2- هنگام خرد کردن پیاز در نزدیکی تخته برش یک دستمال کاغذی مرطوب قرار دهید.
3- هنگام خرد کردن پیاز یک تکه نان در دهان خود بگذارید.
4- هنگام خرد کردن پیاز از لنز های تماسی یا عینک شنا بهره ببرید.
5- یک شمع در نزدیکی تخته برش خود روشن کنید.
یک پیاز خلالی چند فنجان است؟
میزان حاصل از یک پیاز خرد شده بسته به میزان پیاز فرق دارد:
از یک پیاز میانه حدود 2 فنجان پیاز خرد شده به دست می آید.
از یک پیاز بزرگ حدود 3 فنجان پیاز خرد شده به دست می آید.
چگونه پیاز را نگینی خرد کنیم؟
1- یک پیاز میانه کامل و یک چاقویی که آن را تیز نموده اید، بردارید.
2- پیاز را به پهلو روی تخته برش قرار دهید، به طوری که ریشه و انتهای ساقه به سمت بیرون باشد (ساعت 9 و 3 روی صفحه ساعت). پیاز را محکم نگه دارید، به میزان کمتر از نیم سانتیمتر بالای ساقه را برش دهید و دور بریزید. ریشه پیاز را نبرید و سالم نگه دارید.
انتهای ساقه پیاز کامل با چاقوی بریده می گردد
3- پیاز را روی تخته برش قرار دهید و سطحی را که برش زده اید، رو به پایین و انتهای ریشه را به سمت بالا قرار دهید و به صورت عمودی برش دهید تا دو نیمه مساوی ایجاد کنید.
پیاز را از قسمت ریشه به دو قسمت تقسیم کنید
4- پوست و لایه بیرونی هر قسمت نصف شده پیاز را جدا کنید و دور بریزید. هر لایه اضافی را که تغییر رنگ داده یا ناسالم است، در صورت احتیاج بردارید.
5- یکی از قسمت پیاز ها را به سمت پایین روی تخته برش قرار دهید، به طوری که انتهای ریشه به سمت شما باشد (ساعت 12 روی صفحه ساعت).
6- با نوک چاقو از انتهای ریشه برش های عمودی ایجاد کنید، اما از انتهای ریشه برش نزنید. برش ها باید حدود نیم سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند. انتهای ریشه باید هنوز دست نخورده باشد و نیمی از پیاز را کنار هم نگه دارد.
7- در حالی که سطح بریده شده همچنان رو به پایین است، پیاز را طوری بچرخانید که انتهای ریشه رو به بیرون باشد (ساعت 9).
8- تقریباً در تمام طول نیمی از پیاز، برش های افقی موازی ایجاد کنید، تا زمانی که به انتهای ریشه برسید. این برش ها نیز باید حدود نیم سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند. در این مرحله همانطور که در تصویر زیر می بینید، مهمترین نکته نگه داشتن چاقو و نوک انگشتان دستتان است.
9- نیمی از پیاز را محکم نگه دارید، با نوک انگشتان خود، پیاز را به صورت عمودی با فاصله حدود نیم سانتیمتر از هم برش دهید. انتهای ریشه را می توان دور انداخت یا در یک کیسه با سایر ضایعات سبزیجات منجمد کرد تا با آن ها آب سبزیجات درست کنید.
10- نیمی از پیاز را دوباره به صورت عمودی، روی تخته برش با چاقوی تیز برش دهید تا پیاز خلالی گردد؛ مراحل 2 تا 9 را با نصف دیگر پیاز تکرار کنید.
نکاتی برای خرد کردن آسان پیاز
1- قبل از آغاز به خرد کردن پیاز، هر گونه پوسته بیرونی شل و کاغذی را که می تواند باعث لیز خوردن چاقو گردد، جدا کنید.
2- سعی کنید انتهای ریشه را تا سرانجام کار دست نخورده نگه دارید. سالم نگه داشتن انتهای ریشه پیاز به راحتی کار یاری می نماید.
3- هنگام برش، همواره چاقوی خود را محکم بگیرید و نوک انگشتان دست دیگر خود را داخل پیاز قرار دهید و محکم فشار دهید. این کار نه تنها پیاز را روی تخته برش محکم می نماید، بلکه از انگشتان شما نیز محافظت می نماید.
نحوه نگهداری پیاز خرد شده
نکته: پیاز های خرد شده یا خلال شده را می توان در ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار در یخچال تا پنج روز نگهداری کرد.
منبع: همشهری
منبع: فرارو