طرز تهیه چلو گوشت به 2 روش اصیل و خوشمزه

به گزارش چه خبر آنلاین، چلو گوشت با استفاده از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی به صورت تکه ای یا به صورت چرخ نموده قابل طبخ است. نوع تکه ای اصیل ترین طرز پخت چلو گوشت است.

طرز تهیه چلو گوشت به 2 روش اصیل و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - آیا به پخت غذاهای سننتی و اصیل ایرانی علاقه مند هستید؟ چلو گوشت غذای سنتی ایرانیان است که با گوشت تکه ای گردن گوسفند یا گوشت چرخ نموده قابل طبخ است. در ادامه با طرز تهیه چلو گوشت مجلسی و چلو گوشت با گوشت چرخ نموده آشنا می شوید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی

مواد لازم

گوشت گردن گوسفندی (گوشت برای هر نفر 100 الی 180 گرم)

2 عدد

پیاز

2 عدد

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زعفران، چوب دارچین، برگ بو

به میزان لازم

آب لیمو ترش

1 قاشق غذاخوری

روش پخت

  1. پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با مقدار کمی روغن تفت دهید.

  2. گوشت گردن را به یاری قلم مو به زعفران آغشته کنید و کمی فلفل روی سطح گوشت بپاشید.

  3. گوشت گردن را به همراه پیاز کاراملی شده تفت دهید. به صورتی که کاملا سرخ گردد.

  4. رب گوجه فرنگی را تفت دهید.

  5. میزان مناسبی آب روی گوشت بریزید و چند عدد برگ بو و چوب دارچین در اطراف گوشت قرار دهید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت 3 الی 4 ساعت بپزد. در صورت تمایل چند حبه سیر، هویج، کرفس و یا فلفل دلمه ای برای معطر کردن خوراک استفاده نمایید.

  6. در اواسط پخت میزان مناسبی نمک به آب گوشت اضافه کنید. (از ریختن نمک مستقیم روی گوشت بپرهیزید.)

  7. در اواخر پخت نیز مقداری زعفران برای ایجاد عطر و طعم و رنگ بهتر به گوشت اضافه نمایید.

  8. در نهایت زمانی که یک پیمانه آب در قابلمه باقی مانده بود و گوشت کاملا پخته شده بود برگ بو و چوب دارچین را خارج نموده و سس گوشت را صاف کنید و به همراه آب لیمو ترش تازه در کنار چلو زعفرانی سرو میل کنید.

طرز تهیه چلو گوشت با گوشت چرخ نموده و قارچ

مواد لازم

گوشت چرخ نموده

450 گرم

قارچ

800 گرم

گوجه له شده

2 عدد

برنج

3 پیمانه

پیاز

2 عدد متوسط

نمک و فلفل و روغن

به مقدار لازم

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

روش پخت

  1. ابتدا پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس آن ها را در روغن تفت دهید.
  2. گوشت چرخ نموده را بر روی پیازها بریزید و به تفت دادن ادامه دهید.
  3. قارچ ها را حلقه حلقه خرد کنید و بر روی مایه درون تابه بریزید.
  4. گوجه های له شده را به مواد بالا اضافه کنید. به جای گوجه می توانید از رب گوجه فرنگی مرغوب نیز بهره ببرید.
  5. در سرانجام با توجه به سلیقه و ذائقه خانواده یا مهمان ها نمک و فلفل اضافه کنید.
  6. در مرحله بعد، برای تهیه چلو برنج را پس از آبکش کردن در قابلمه می ریزیم. قبل از آن ته قابلمه را به روغن آغشته کنید.
  7. مایه گوشتی تهیه شده را وسط برنج بگذارید و روی آن را با برنج بپوشانید.
  8. پس از پخت برنج، چلو گوشت شما آماده است. آن را در یک ظرف عظیم بریزید و از طعم ته دیگ آن نیز لذت ببرید.

روش تهیه چلو برای چلو گوشت

بهترین برنج جهان در ایران و چند کشور دیگر که تولیدات کمی دارند کشت می گردد؛ بنابراین برنجی در رده ممتاز قرار می گیرد که ایرانی باشد، بوی مطبوعی داشته باشد و طعم آن بدون خورش یا هر نوع افزودنی به جز نمک، دلپذیر باشد.

خیس کردن برنج: خیس کردن برنج، موجب می گردد برنج در مدت زمان کمتر و با کیفیت بهتر آماده گردد و به اصطلاح کاملا قد بکشد. برای این منظور ابتدا باید برنج را به خوبی شسته و حداقل 2 تا 3 ساعت قبل از طبخ با آب سرد بخیسانید.

آبکش کردن برنج: برای آبکش کردن برنج نباید از آب سرد استفاده گردد چرا که فرایند پخت را متوقف نموده و برنج دچار شک خواهد شد.

دم کردن پلو

  • اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود، می توانید 2-3 قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نگردد.
  • برای از بین بردن بوی سوختگی برنج می توانید یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید و یا یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را به خود خواهد گرفت.
  • اگر برنج تان بی نمک شد، موقع کشیدن برنج مقدار مورد احتیاج نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می گردد. هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی گردد.
  • اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آبکش کردن برنج، آب بیشتری روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای رفع کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش را بی نمک درست کنید.
  • در آخر ظرف طبخ برنج باید وسیع باشد تا برنج روی هم انباشته نگردد و له نگردد.
  • همواره حرارت پخت برنج باید یکنواخت و ملایم باشد و کاملا زیر قابلمه یا دیگ را بگیرد و حرارت تند نباشد.

فوت و فن های پخت برنج چلو گوشت

  • اگر کارمند هستید و فرصت زیادی برای پخت برنج ندارید، می توانید هر صبح قبل از خروج از خانه برنج را آبکش کنید و در قابلمه بگذارید و در یخچال نگه دارید. سپس بلافاصله بعد از رسیدن به خانه آن را روی گاز بگذارید و با آب روغن دم کنید. در این صورت برنج شما یک ربع تا 20 دقیقه به پخت احتیاج دارد.
  • وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
  • برنج را می توانید به شیوه بخارپز بپزید. در این صورت باید ته قابلمه عظیمی را آب بریزید و برنج آبکش شده را در صافی ریخته، این صافی را در قابلمه قرار دهید. آب ته قابلمه نباید با صافی در تماس باشد. حالا برنج را دم کنید تا بدون ته دیگ، بخارپز گردد.
  • اگر می خواهید زعفران رنگ بهتری داشته باشد، آن را در یک استکان با آب جوش مخلوط کنید و هنگام دم کردن برنج، استکان را لای برنج ها قرار دهید. در این صورت زعفران بیشترین میزان رنگ خود را خواهد داشت.
منبع: setare.com
انتشار: 14 اسفند 1399 بروزرسانی: 14 اسفند 1399 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 679

به "طرز تهیه چلو گوشت به 2 روش اصیل و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چلو گوشت به 2 روش اصیل و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید