طرز تهیه مربای کیوی له شده با نکات کلیدی برای طعم عالی
به گزارش چه خبر آنلاین، طرز تهیه مربای کیوی واقعاً ساده است، اما طعم آن آن قدر خوشمزه و فرق دارد که احتمالاً بعد از خوردن این و مجذوب کننده، آن را با چای و نوشیدنی هایتان نیز خواهید خورد. در این مقاله از در می توانید طرز تهیه مربای کیوی و همچنین نکات کلیدی برای طعم عالی مربای کیوی بدون شکرک و کپک را بخوانید.
طرز تهیه مربای کیوی
زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت مربای کیوی: 30 دقیقه
مواد لازم برای تهیه مربای کیوی له شده
- شکر: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
- کیوی: کمی بیشتر از 1/5 کیلوگرم
- آب لیموترش تازه: 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
مراحل طرز تهیه مربای کیوی بدون آب
برای طرز تهیه مربا کیوی له شده، بعد از گرفتن پوست کیوی و له کردن آنها، باید شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. بعد از جوشیدن مواد داخل قابلمه و حل شدن شکرها، شعله را روی ملایم ترین حالت قرار دهید تا مربا کاملا بپزد.
در آخر نیز آبلیمو یا چاشنی های دلخواه مثل وانیل، زعفران، گلاب و … را به دلخواه خود اضافه کنید. برای آموزش روش پخت مربای کیوی خوشمزه و بدون آب، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: کیوی ها را آماده و له کنید
برای درست کردن مربای کیوی ابتدا پوست کیوی ها را جدا کنید. سپس کیوی ها را به اندازه دلخواه برش دهید و یا آن ها را کاملاً له کنید تا یکدست شود. در این دستور تهیه ما قصد داریم مربای له شده کیوی درست کنیم، اما شما می توانید این مربا را به هر شکلی که دوست دارید، تهیه کنید. بعد از له کردن کیوی ها آن را داخل یک قابلمه استیل بریزید. سپس شکر و آبلیمو را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
مرحله دوم: کیوی ها را با شکر بجوشانید
در این مرحله از طرز تهیه مربای کیوی باید گاز را با حرارت میانه روشن کنید تا کیوی به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید کیوی ها برای 20 دقیقه تا نیم ساعت به آهستگی بجوشند. در این مدت چند بار مربای کیوی را هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد و حالت مارمالاد به خودش بگیرد.
معمولاً اگر مربا به اندازه کافی قوام پیدا نکند، بعد از مدتی کپک می زند، بهتر است مربای کیوی را به اندازه بجوشانید و اگر حس کردید بعد از سرد شدن، هنوز رقیق است باز هم مربا را روی گاز بگذارید تا غلظت مناسبی بگیرد.
مرحله سوم: مربای کیوی را در شیشه بریزید
در مرحله سوم از طرز تهیه مربای کیوی باید شیشه مربا و درب آن را استریل کنید تا مربای شما کپک نزند و خراب نشود. برای این کار شیشه مربا هایتان را داخل یک قابلمه بزرگ که تا نیمه آن آب داغ است قرار دهید. قابلمه را روی گاز بگذارید تا جوش بیاید.
برای استریل کردن درب شیشه مربا نیز آن را داخل یک قابلمه کوچک بیندازید و بجوشانید. شیشه و درب آن را از درون آب جوش بردارید و کمی صبر کنید تا خشک شود. سپس مربای کیوی را داخل شیشه بریزید و درب آن را محکم کنید. (برای تهیه تمام مرباها و می توانید این کار را انجام دهید.)
فوت و فن های طرز تهیه مربای کیوی بدون شکر و کپک
*برای این که یک مربای کیوی بدون شکرک و کپک داشته باشید، شیشه مربا را داخل آب جوش قرار دهید. آب باید کاملاً روی سطح شیشه را بپوشاند. گاز را روشن کنید و شیشه مربای کیوی را برای مدت 10 دقیقه بجوشانید. این کار موجب می شود مربای شما بعد از مدتی کپک و شکرک نزند. در نهایت مربای کیوی را از آب جوش خارج کنید و اجازه دهید سرد شود و سپس داخل یخچال نگهداری کنید.
*زمانی که برای برداشتن مربا از قاشق خیس یا کثیف استفاده کنید، بعد از مدتی مشاهده می کنید که روی مربا کپک هایی ظاهر شده است.
*شکرک زدن مربا معمولاً به دلیل استفاده بیش از اندازه از شکر و همچنین جوشاندن مربا با دمای بالا اتفاق می افتد. برای درست کردن مربای کیوی باید شعله گاز را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شوند. از طرف دیگر زمانی که بعد از پخت مربا آن را در آب جوش بجوشانید و در زمان پخت مربا از آب لیموترش استفاده کنید، مربا به هیچ عنوان شکرک نمی زند.
*اگر بعد از مدتی حس کردید مربای شما شکرک زده، بهتر است مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرک مربا از بین برود.
*اگر می خواهید کیوی ها را به صورت ورقه ورقه برش بزنید و بعد آنها را مربا کنید، ورقه های کیوی را در قابلمه بچینید و روی لا به لای آنها را شکر بپاشید. اجازه دهید کیوی و شکر، به مدت 12 ساعت در یخچال بماند و آب بیندازد. سپس آنها را بدون اضافه کردن آب بپزید. بقیه مراحل تهیه این روش پخت مربا کیوی نیز با طرز تهیه مربای کیوی له شده یکسان است.
سوالات متداول
با کیوی له شده چی درست کنم؟
اگر کیوی نرم شده و نمی خواهید آن را در ظرف میوه قرار دهید، می توانید از کیوی در طرز تهیه مربای مارمالاد کیوی استفاده کنید.
چه کار کنیم که مربای کیوی غلیظ و کشدار شود؟
برای غلیظ شدن مربای کیوی، از آنجایی که کیوی به اندازه کافی آب دارد، بهتر است به آن آب اضافه نکنید و اجازه دهید مربا با آب کیوی ها بپزد. برای کشدارتر شدن مربای کیوی نیز می توانید در 10 دقیقه پایانی، به مربا ژلاتین ذوب شده در آب داغ اضافه کنید.
منبع: افق کوروش