9 روش برشته و شور کردن پسته خام و تازه در منزل با کیفیت بازاری

به گزارش چه خبر آنلاین، بو دادن و برشته کردن پسته خام در منزل کار سختی نیست. بعضی افراد ترجیح می دهند خودشان طرز تهیه پسته خشک بو داده را یاد بگیرند و پسته شور و نمکی را با کیفیت بازاری در منزل درست نمایند. به جز شور کردن پسته، اضافه کردن طعم هایی مثل آبلیمو، فلفل، گلپر و زعفران به پسته بو داده خانگی هم کار ساده ای است. در این مقاله قصد داریم روش های بو دادن پسته تازه و خام با وسایل مختلف از جمله تابه، فر، ایرفرایر و مایکروفر و بعلاوه بو دادن پسته روی بخاری را به شما آموزش بدهیم. با در همراه باشید.

9 روش برشته و شور کردن پسته خام و تازه در منزل با کیفیت بازاری

چطور پسته خام و تازه را بو بدهیم؟

معمولا پسته تازه یا خام را به روش های مختلف بو می دهند. موادی که در هنگام بو دادن پسته خام به آن اضافه می کنید، به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. بعلاوه برشته و شور کردن پسته باید روی شعله آرام اجاق گاز یا داخل مایکروفر انجام گردد.

استفاده از فر برای بو دادن پسته هم یکی از روش های متداول برشته کردن پسته خام است. شما می توانید هر کدام از راه های زیر را برای بو دادن پسته تازه و خام به کار بگیرید. موادی هم که به کار می برید، در همه روش ها نسبت هایی است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

ضمناً پوست پسته تازه را بعد از جدا کردن دور نریزید. از آن برای که یک مربای سنتی ایرانی است و خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد بهره ببرید.

شما برای بو دادن پسته به موادی مثل ، ، ، ، و نیاز دارید. همه این ها به علاوه و را می توانید به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

بو دادن پسته خام در تابه

برشته کردن پسته خام و تازه در تابه، یک روش عالی برای بو دادن پسته خام است. معمولا پسته های برشته شده یا پسته آبلیمویی، شور و زعفرانی، مجلسی تر هستند و برای پذیرایی از مهمان ها گزینه بهتری به حساب می آیند. پسته خام را با طعم های مختلف می توانید در ماهیتابه برشته کنید.

در ابتدا برای شور کردن پسته خام در تابه، اگر پسته ها تازه و تر هستند، پوست نرم روی آنها را بگیرید، پوست سخت پسته را باقی بگذارید و پسته ها را بشویید. اگر پسته ها خام و خشک هستند و پوسته سخت دارند، نیازی به شستن آنها نیست.

در یک کاسه، آب، نمک، آبلیمو (یا آبغوره و سرکه) را بریزید. مواد را هم بزنید تا ذرت نمک در آب حل شوند. سپس پسته های شسته شده را در کاسه بریزید. مایه طعم دهنده پسته ها، باید روی آنها را بپوشاند.

برای اینکه پسته های خام، به خوبی طعم شور و ترش بگیرند، پسته ها را به مدت 8 تا 12 ساعت در مایه طعم دهنده بخوابانید و در یخچال یا محیط آشپزخانه قرار دهید. بعد از این مدت پسته ها را در آبکش بریزید ولی آنها را نشویید. پسته های آبکش شده را روی یک پارچه تمیز و حوله ای بریزید و در مجاورت جریان هوا بگذارید تا آب اضافی آن گرفته و خشک گردد.

یک تابه را روی حرارت بگذارید. لازم نیست در تابه روغن بریزید ولی اگر می خواهید پسته تان برشته و خوشرنگ گردد، می توانید به اندازه 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل هم در تابه بریزید. وقتی تابه داغ شد، پسته های خشک شده را در تابه بریزید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. پسته ها نباید روی هم قرار بگیرند، پس تابه ای مناسب با حجم و اندازه پسته ها انتخاب کنید یا طی چند مرحله پسته ها را بو بدهید.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

بو دادن پسته خام در مایکروفر

طرز بو دادن پسته خام در مایکروفر، مانند طرز بو دادن آجیل خام و با طعم دار کردن پسته انجام می گردد. برای بو دادن پسته خام در مایکروفر هم درست مانند روش های دیگر، ابتدا باید پسته ها را با آب و نمک و افزودنی های دلخواه طعم دار کنید و سپس مراحل طرز تهیه پسته بو داده در مایکروفر را دنبال کنید.

برای بو دادن پسته با نمک در مایکروفر، ابتدا نمک، آب، آبلیموی تازه، گلپر، فلفل، شکر و زعفران را در ظرف مناسبی بریزید و به خوبی هم بزنید تا نمک در آب حل گردد. در صورت تمایل، می توانید آبلیموی تازه، گلپر، شکر و فلفل را از این دستور حذف نموده یا بسته به ذائقه، فقط یکی از این مواد را در مایه طعم دهنده بریزید. بعلاوه، می توانید به جای آبلیموی تازه از آبلیموی صنعتی، آبغوره یا سرکه بهره ببرید.

حالا پوست نرم پسته ها را جدا کنید. پسته خام را با پوست سخت در مایه طعم دهنده بریزید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. به این ترتیب، پسته برای چندین ساعت در این محلول خیس می خورد و کاملا طعم دار می گردد.

در ادامه برای بو دادن پسته زعفرانی و نمکی در مایکروویو پسته ها را در صافی بریزید تا از محلول طعم دهنده خارج شوند. در صورت تمایل، می توانید پسته های خیس خورده را در سینی مناسبی بریزید و برای چند ساعت در معرض هوا بگذارید تا رطوبت شان کمتر گردد. اگر هم وقت کافی ندارید، پسته ها را مدتی در سبد بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل با طعم های مختلف روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

برشته کردن پسته خام در فر

برشته کردن پسته خام در فر یکی از برترین روش های بو دادن پسته خام در منزل است. اگر پسته را در فر برشته کنید، خیالتان بابت یکدست بو دادن پسته ها راحت خواهد بود.

برای آغاز کار در یک ظرف، آب و نمک و آبلیمو را بریزید و هم بزنید تا نمک در آب حل گردد. سپس پسته های با پوست را در ظرف بریزید (پوست سبز و قرمز رو پسته ها را جدا کنید و فقط پوست سخت پسته را باقی بگذارید).

بهتر است ظرف را طوری انتخاب کنید که پسته ها در آب نمک قرار بگیرند. اگر آب نمک کم بود، به همان نسبت، آب نمک اضافه کنید. پسته ها را یک شب تا صبح در آب نمک بگذارید بماند تا طعم نمکی و شور به خودش بگیرد.

بعد از خیس خوردن پسته ها، آن ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی شان خارج گردد. می توانید پسته ها را روی یک پارچه نخی بریزید تا کمی خشک تر شوند. فر را روشن و روی دمای 140 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به مدت 10 دقیقه گرم گردد. سپس کف سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید تا هم کف سینی کثیف نگردد و هم راحت تر از سینی جدا شوند.

برای مطالعه ادامه مراحل به چند روش با پوست و بدون پوست روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

بو دادن پسته روی بخاری

در کنار همه این روش ها، می توانید بو دادن پسته را در فصل زمستان روی بخاری هم انجام دهید. در این روش از سینی روحی بهره ببرید. همه مراحل آماده سازی پسته را مانند روش هایی که در بالا به آن اشاره شد، انجام دهید.

بهتر است، پسته ها را در اطراف و کناره های سینی قرار دهید. چون دمای وسط سینی بالاتر است و احتمال سوختن پسته ها وجود دارد. سپس پسته را خشک و برشته کنید.

برای برشته کردن پسته روی بخاری، پوست نرم و اولیه پسته خام را جدا کنید و پسته با پوست سخت را در یک ظرف مناسب بریزید. یک لیوان آب به همراه 2 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید. درب ظرف را ببندید و اجازه دهید پسته های خام یک شب تا صبح در این محلول بمانند.

بعد از گذشت مدت زمان لازم پسته ها را از صافی رد کنید تا از محلول جدا شوند. سپس پسته ها را در روی یک پارچه نخی خشک و تمیز قرار دهید تا آب و نمک اضافی از آن خارج گردد.

برای مطالعه ادامه مراحل روی لینک مطلب آن کلیک کنید و جزییات بیشتر را در آن مقاله بخوانید.

بیشتر بخوانید:

بو دادن پسته در سرخ کن بدون روغن (ایرفرایر)

برای بو دادن پسته در سرخ کن بدون روغن مثل روش های بالا، پسته ها را با آب نمک مزه دار و آبکش کنید. پسته ها را در محفظه ایرفرایر بریزید و به آنها، زعفران دم نموده، سرکه و آبلیمو (به اندازه دلخواه) اضافه کنید و هم بزنید.

سپس درب ایرفرایر را ببندید و درجه را روی 180 درجه تنظیم کنید. هر 10 دقیقه یک بار در سرخ کن را باز کنید و هم پسته ها را هم بزنید تا پسته ها خشک و برشته شوند. بعد از نیم ساعت، می توانید پسته ها را بیرون بیاورید. پسته ها را در یک سینی بریزید تا رطوبت خود را کاملا از دست داده و آماده خوردن شوند. یادتان باشد برترین دما برای بو دادن پسته در هواپز، دمای 180 درجه سانتی گراد و مدت 30 دقیقه است. بهتر است این زمان و درجه را کم و زیاد نکنید.

برای مطالعه ادامه مراحل و جزییات روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

بو دادن پسته با نشاسته

یکی دیگر از موادی که برای بو دادن و برشته کردن پسته به کار می رود، نشاسته است. در این روش، بعد از خیساندن پسته ها با آب و نمک و آبکش کردن آنها، باید آنها را در تابه بریزید و روی حرارت تفت دهید.

وقتی پوست پسته ها آغاز به تغییر رنگ کرد، برای هر 1 کیلوگرم پسته خام، به اندازه 1 قاشق غذاخوری نشاسته اضافه کنید و با پسته ها هم بزنید. افزودن نشاسته باعث خوشرنگ شدن پسته بو داده بعد از تفت خوردن می گردد.

قبل از بو دادن پسته ها، نشاسته را الک کنید تا یکدست گردد. بهتر است نشاسته کاملا بافت نرم و پودری داشته باشد. سپس یک تابه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تابه داغ گردد. بعد پسته هایی را که رطوبت آنها گرفته شده است، در تابه بریزید و آغاز به تفت دادنشان کنید. بعد از 5 دقیقه، زعفران دم نموده و چاشنی های دلخواه مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

بعد از افزودن چاشنی ها، نوبت به پاشیدن نشاسته روی پسته ها است. نشاسته را روی همه پسته ها بپاشید و آغاز به تفت دادن پسته ها کنید. حرارت را روی حالت کم تنظیم کنید تا نشاسته هایی که به پوسته یا به خود پسته می چسبند، تیره و قهوه ای نشوند. تفت دادن پسته ها را تا زمانی که پسته ها طلایی شوند، ادامه دهید.

وقتی پسته ها طلایی شدند و چاشنی ها به آنها چسبید، شعله را خاموش کنید. اجازه دهید پسته ها کمی سرد شوند. آنها را در دمای محیط به مدت چند ساعت تا 24 ساعت بگذارید تا در صورت رطوبت داشتن، نم آنها در مجاورت هوا، گرفته گردد.

به جز تفت دادن پسته با نشاسته در تابه شما از وسایل دیگر هم برای برشته کردن پسته به این روش می توانید بهره ببرید؛ مثلا در ایرفرایر، فر و … .

برای مطالعه سایر روش های روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

برشته کردن پسته با زعفران

پسته زعفرانی یکی از خوشمزه ترین و لوکس ترین روش های بو دادن پسته است که طعم خاص و منحصر به فردی دارد. برشته کردن پسته با زعفران نه تنها عطر و طعم پسته را تقویت می نماید، بلکه خواص زعفران را نیز به فواید این آجیل محبوب اضافه می نماید. شما می توانید پسته بو داده زعفرانی را به روش های مختلف آماده کنید.

یک روش برای درست کردن پسته شور زعفرانی استفاده از تابه است. در این روش برای شور کردن پسته با زعفران، ابتدا ظرف مناسبی را انتخاب کنید و نمک، آب، آبلیموی تازه و زعفران را در آن بریزید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا نمک کاملا حل گردد. در صورت تمایل، به جای آبلیموی تازه می توانید از آبلیموی صنعتی، آبغوره یا سرکه بهره ببرید.

سپس پسته خام را هم به محلول بالا اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید و یک شب تا صبح در یخچال بگذارید تا پسته در این محلول غوطه ور باشد و کاملا طعم دار گردد. به این ترتیب، ترکیب زعفران و نمک در مغز پسته نفوذ نموده و همه قسمت های آن را آغشته و مزه دار می نماید.

پس از گذشت این مدت، پسته ها را از محلول زعفرانی و شور خارج کنید و در سینی مناسبی قرار دهید. این سینی را برای چند ساعت در معرض جریان هوا بگذارید تا پسته های زعفرانی تا جای ممکن خشک شده و برای برشته شدن آماده شوند.

برای مطالعه ادامه مراحل و سایر روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

بو دادن پسته خام با نمک

پسته را چطور شور کنیم؟ شور کردن پسته با نمک یکی از آسان ترین روش های بو دادن پسته است. برای تهیه پسته شور بازاری فقط به اندازهی پسته خام و نمک و رعایت چند نکته ساده نیاز دارید.

در اولین مرحله از طرز تهیه بو دادن پسته خام با نمک، باید پوست اولیه پسته را بکنید؛ پوست سخت و ثانویه پسته باید باقی بماند و آن را جدا نکنید. یک قابلمه یا ماهیتابه مناسب که دیواره های بلند داشته باشد انتخاب کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.

پسته های پوست کنده شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم آغاز به هم زدن آن کنید. در این مرحله تفت دادن را تا جایی باید ادامه دهید تا پسته ها طلایی شوند. مراقب باشید که حرارت را زیاد نکنید که پسته ها نسوزند.

در یک ظرف دیگر یک لیوان آب را با سه تا چهار قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید تا نمک به طور کامل در آب حل گردد. سپس محلول به دست آمده را به پسته های روی حرارت اضافه کنید و مجددا آغاز به هم زدن کنید. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که آب به طور کامل تبخیر گردد و پسته های نمکی در تابه باقی بماند.

برای مطالعه ادامه مراحل و یاد گرفتن سایر روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

بو دادن پسته خام با آبلیمو

بو دادن پسته خام با آبلیمو و نمک یکی از روش های برشته کردن پسته است که به راحتی در خانه می توانید انجام دهید. این روش شور کردن پسته بازاری بسیار مرسوم و البته آسان است. این روش برشته کردن پسته با وسایل مختلف از جمله در تابه، فر، مایکروفر و ایرفرایر انجام می گردد.

در اولین مرحله از بو دادن پسته خام با آبلیمو در تابه، باید پوست اولیه پسته را جدا کنید و پوست سخت آن را باقی بگذارید. سپس پسته ها را در یک ظرف گود بریزید و اندازهی آب به آن اضافه کنید تا تمام پسته ها کاملا در آب قرار بگیرند و خیس شوند.

بعد از آنکه پسته ها کاملا خیس خورند، آنها را از صافی رد کنید. سپس روی یک پارچه تمیز قرار دهید و اجازه دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و کمی خشک شوند.

حالا پسته های خام را در یک تابه با ابعاد مناسب بریزید و روی حرارت ملایم آنها را به طور مرتب تفت دهید. در این مرحله از بو دادن پسته با پوست، ظرفی را انتخاب کنید که دیواره های بلند داشته باشد تا پسته ها هنگام حرارت دادن از تابه بیرون نریزند.

برای مطالعه ادامه مراحل و سایر روش های دیگر روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

فوت و فن های بو دادن و طریقه شور کردن پسته خام

  • پسته را می توانید با روغن هم بو بدهید. اگر می خواهید علاوه بر موادی که آورده شد، از روغن هم بهره ببرید. در این صورت روغنی را به کار ببرید که مقاومت حرارتی بالایی دارد. روغن نارگیل برای این روش توصیه می گردد.
  • در برای بو دادن و برشته کردن پسته خام می توانید سرکه یا آبلیمو را از مواد حذف کنید و فقط از نمک بهره ببرید. به کار بردن زعفران هم اختیاری است.
  • چاشنی ها و مواد دیگر مانند رب انار، آب لبو، آبغوره یا سبزی های معطری مثل گلپر را هم می توانید در روش های مختلف بو دادن پسته به کار ببرید. در این صورت رنگ و طعم پسته تغییر خواهد نمود. در صورتی که آب لبو را برای بو دادن پسته به کار می برید، زعفران را حذف کنید. در این روش برای یک کیلوگرم پسته خام، آب 2 عدد لیمو تازه، 1/4 لیوان آبغوره و 1/4 لیوان آب لبو، به اندازه دلخواه نمک و به اندازه 5 تا 6 لیوان آب سرد به پسته ها اضافه کنید و یک شب تا صبح، پسته ها را در این مواد نگه دارید. سپس آن ها را آبکش کنید.
  • برترین مدت زمان برای بو دادن پسته خام در فر، 15 تا 20 دقیقه است. بهتر است زمان را کمتر یا بیشتر در نظر نگیرید. بعلاوه دما را بین 140 تا 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. رعایت نکردن این اصول به آنزیم ها و ویتامین های موجود در پسته، آسیب وارد می نماید. علاوه بر این، باعث تغییر رنگ، عطر و طعم پسته خواهد شد. حتی در بعضی مواد ممکن است موجب ایجاد بعضی مواد مضر برای سلامتی بدن گردد.
  • فرقی نمی نماید پسته را در تابه بو می دهید یا مایکروفر یا فر یا روی بخاری، در همه روش ها، دما را روی درجه مناسب تنظیم کنید. دمای پایین و تفت دادن مهم ترین ترفند بو دادن پسته است. در این صورت، کیفیت پسته پایین نمی آید.
  • در طول مدتی که پسته ها را بو می دهید، حتما آن ها را به خوبی و به صورت مداوم تفت دهید تا نسوزند یا یک طرف آن ها برشته نگردد و بقیه قسمت ها خام بماند.
  • برای طرز تهیه پسته بو داده فلفلی، بهتر است از پودر فلفل پاپریکا بهره ببرید که پسته ها طعم دودی بگیرند و تندی زیادی نداشته باشند. اندازه استفاده از پاپریکا، اختیاری است.

بیشتر بخوانید:

پسته خام یا بو داده؛ خاصیت کدام بیشتر است؟

در روش های بو دادن و شور کردن پسته، نباید نکات مهم و کاربردی را از قلم بیندازید چون رعایت نکردن این اصول، حتما کیفیت، و طعم پسته را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از طرفی، بو دادن پسته در خانه این اطمینان را به شما می دهد که از مواد سالم و با کیفیتی برای برشته کردن و خشک کردن پسته به کار می برید.

گاهی اوقات در طرز تهیه پسته های بو داده موجود در بازار، از مواد بی کیفیتی استفاده می گردد و این موضوع باعث می گردد حتی در بعضی مواقع، برای سلامت بدن هم چندان مفید نباشند.

  • پسته خام و بو داده، هر کدام خواص خود را برای بدن دارند و مصرف هر دو نوع برای سلامتی توصیه می گردد.
  • در خصوص پسته خام این احتمال وجود دارد که در آن باکتری های مضر وجود داشته باشد که البته در این صورت باز هم احتمال بیماری زا بودن باکتری ها، بسیار کم است.
  • از طرفی پسته بو داده آنتی اکسیدان و ویتامین های کمتری دارد. مثلا ویتامین های B12 و C موجود در پسته تا حدودی در نتیجه بو دادن و برشته کردن پسته از بین می روند. بعلاوه در هنگام بو دادن پسته خام، بعضی از چربی های مفید پسته آسیب می بیند که البته باز هم خطرناک نیست. بعلاوه طی برشته و شور کردن پسته، طعم پسته تغییر می نماید. علاوه بر این آلودگی ها و باکتری های مضر نیز در فرایند برشته کردن پسته از بین می روند.

سوالات متداول درباره بو دادن و برشته کردن پسته خام و تر

چرا پسته را برشته می نمایند؟

بو دادن یا برشته کردن پسته به خاطر افزودن طعم و رنگ به پسته خام انجام می گردد. با بو دادن پسته، علاوه بر رنگ و طعم، بافت پسته هم تغییر می نماید که مناسب ذائقه افراد بیشتری از جمله بچه ها است.

آیا حتما باید پسته را برای بو دادن ابتدا خیس کنیم؟

خیساندن پسته از شب قبل، الزامی نیست ولی خیس کردن پسته در آب نمک یا با سرکه و آبلیمو باعث می گردد طعم شور و ترش، به خورد پسته ها برود و پسته ها خوشمزه تر شوند. اما می توانید بدون خیساندن پسته، در زمان تفت دادن پسته ها هم این مواد را اضافه کنید.

چرا پسته برشته شده در خانه بعد از مدتی کپک می زند؟

برای نگهداری پسته شور و برشته باید حتما از خشک شدن آن مطمئن باشید. اگر بعد از حرارت تماشا، همچنان پسته خیس است آن را در فضای باز قرار دهید تا کاملا خشک گردد. سپس آن را در ظرف مورد نظر بریزید و نگهداری کنید. اگر پسته رطوبت داشته باشد خیلی زود کپک خواهد زد.

پسته بو داده شده روی بخاری را تا چند وقت می توان نگهداری کرد؟

پسته خام را اگر به صورت اصولی برشته نموده باشید، می توانید در یک ظرف در بسته و در یخچال به مدت شش ماه از آن نگهداری کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 آبان 1403 بروزرسانی: 9 آبان 1403 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 1553

به "9 روش برشته و شور کردن پسته خام و تازه در منزل با کیفیت بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 روش برشته و شور کردن پسته خام و تازه در منزل با کیفیت بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید