طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ

به گزارش چه خبر آنلاین، طرز تهیه لبو قرمز مثل بیرون، اصولی دارد که با رعایت آن می توان لبویی خوشمزه و خوشرنگ درست کرد؛ لبوی قرمز خانگی می تواند به عنوان یک میان وعده سالم مورد استفاده قرار گیرد. با طرز پخت لبو خانگی بدون تغییر رنگ با ما همراه باشید.

طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ

جهت دریافت خدمات پتینه نقاشی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - تفاوت چغندر با لبو در این است که لبو پخته شده چغندر قرمز است. در واقع چغندر را معمولا به شکل پخته یا لبو مصرف می کنیم؛ از آنجا که باید چغندر را به طور متوسط بین 50 تا 60 دقیقه بجوشانیم، ممکن است چغندر قرمز، رنگ و جلای خود را از دست بدهد. اما تهیه لبو بدون اینکه رنگ آن از بین برود، به چند روش امکان پذیر است و نکات و اصولی دارد که در این مطلب به آن پرداخته شده است.

آنچه در این مطلب خواهید یافت:
  • طرز تهیه لبو روی اجاق گاز
  • تهیه لبو در فر
  • تهیه لبو در زودپز
  • تهیه لبو در مایکروفر
  • نکات تهیه لبو قرمز در خانه

طرز تهیه لبو روی اجاق گاز

مواد لازم برای تهیه لبو
چغندر کوچک3 عدد
آب3 لیوان
شکر2-3 قاشق غذاخوری

طرز پخت لبو

  1. چغندر را بدون اینکه پوست بگیرید یا سر و ته آن را بزنید، با یک برس خوب بشویید تا گل و لای آن از بین برود و خوب تمیز گردد.
  2. سپس آن را همراه با آب در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  3. درب قابلمه را ببندید و به مدت 2 الی 3 ساعت فرصت دهید تا چغندر نرم و پخته گردد و حدود دو لیوان از آب باقی مانده بماند.
  4. پس از این مدت لبو ها را از قابلمه خارج نموده، پوست آن ها را بگیرید و به صورت حلقه ای برش بزنید.
  5. برش های لبو را دوباره به آب لبوی موجود در قابلمه برگردانده و مقداری شکر، عسل یا نبات به آب لبو اضافه کنید.
  6. حرارت را ملایم کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید یک ساعت دیگر لبو ها بپزند و آب لبو به کمتر از یک لیوان تقلیل یابد.
  7. لبو ها را در ظرف سرو بکشید و از آب لبو روی آن بدهید.
  8. لبو را به صورت داغ یا سرد میل کنید.

نکته: در صورت استفاده از چغندر های عظیم، میزان آب و زمان بیشتری برای پخت ضروری است.

طرز تهیه لبو در فر

  1. چغندر ها را پس از شستن، در فویل یا کاغذ آلومینیوم بپیچید.
  2. به مدت 1 ساعت در فر گرم شده روی درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.
  3. پس از این مدت، لبو ها را از فر خارج نموده و پوست آن ها را بگیرید.
  4. سپس به صورت حلقه ای برش بزنید.

طرز پخت لبو در زودپز

تهیه لبو در زودپز، مطابق مراحل فوق است با این تفاوت که:

  1. مدت زمان پخت لبو در زودپز حدود یک ساعت و نیم است؛
  2. و شکر در همان ابتدا همراه با آب و چغندر به زودپز اضافه می گردد.

نکته: لبو و شربت آن را در دو ظرف جداگانه، می توانید حدود 2 هفته در یخچال نگهداری کنید و اگر چیزی از آن باقی ماند با آن ترشی چغندر درست کنید.

طرز تهیه لبو در مایکروفر

  1. چغندر را پس از شستن، پوست گرفته و سر و ته آن را بزنید.
  2. آن را ورقه ورقه کنید و اندکی سرکه بمالید.
  3. مایکروفر را روی درجه حرات بالا تنظیم کنید، مدت زمان لازم به مقدار لبو بستگی دارد. برای 250 گرم چغندر، زمان را روی 12-10 دقیقه تنظیم کنید. برای 500 گرم چغندر، زمان را روی 15-12 دقیقه تنظیم کنید.

نکات مهم در طرز تهیه لبو قرمز در خانه

  • هرگونه بریدگی روی سطح چغندر قبل از پختن، باعث خارج شدن رنگ آن می گردد. بنابراین قسمت ضخیم سر و ته چغندر را به هیچ وجه نگیرید.
  • برای حفظ رنگ لبو، چغندر را قبل از پختن پوست نگیرید.
  • افزودن شکر به لبو باعث بهتر شدن رنگ آن شده، بعلاوه طبعیت سرد آن را هم خنثی می نماید.
  • برای حفظ رنگ لبو باید پس از اینکه چغندر تا حدودی نرم شد، چند قاشق سرکه به آب قابلمه اضافه کنید. سرکه هم باعث خوشرنگ شدن لبو می گردد و هم مصلح لبو است.
  • تهیه لبو با چغندر های کوچک و تازه باعث خوشمزه تر شدن و همچنین خوشرنگ تر شدن آن می گردد. بنابراین در هنگام خرید چغندر به تازه بودن آن دقت کنید.
  • در سرانجام باید این نکته را خاطر نشان کرد که مهم ترین اصل برای تهیه لبو بدون تغییر رنگ و داشتن لبویی قرمز و خوشرنگ، نوع چغندر و تازه بودن آن است.

سخن آخر

چغندر انواع و موارد مصرف مختلفی دارد. گذشته از چغندر قند که در آشپزی مصرف نمی گردد، دو نوع چغندر وجود دارد: چغندر فرنگی که مخروطی شکل است با رنگ قوی و شیرینی کم، که گاهی چغندر خونی نیز نامیده می گردد و بیشتر در پختن برش روسی و مربا چغندر به کار می رود؛ رنگ بسیار قوی آن را می توان برای رنگ کردن غذا و شیرینی و تزیین پلو به کار برد. چغندر رسمی که پهن است، با رنگ کمتر و شیرینی بیشتر که علاوه بر لبو در پختن برخی آش های شیرین هم مصرف می گردد. اگر چغندر رسمی را پوست گرفته و همراه با چغندر فرنگی بپزید، کمبود رنگ آن جبران می گردد.

در این مطلب تمام نکاتی که در تهیه یک لوب خانگی خوشمزه و خوشرنگ به آن احتیاج دارید، آورده شد. استفاده از شکر، نبات و یا عسل، به خوشرنگ شدن لبو یاری شایانی خواهد نمود. البته اضافه کردن کمی سرکه در اواخر پخت نیز، طبع لبو را متعادل خواهد نمود. در آخر توصیه می کنیم با خواص لبو در درمان بیماری ها نیز در خبرنگاران آشنا شوید.

منبع: ستاره
انتشار: 5 اسفند 1399 بروزرسانی: 5 اسفند 1399 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 663

به "طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید