4 طرز تهیه شیره توت

به گزارش چه خبر آنلاین، شیره توت یک چاشنی محبوب بین المللی است که هم یک خوراکی مقوی برای صبحانه است و هم می توان آن را جایگزین شکر کرد و در تهیه بعضی غذاها، دسرها و شیرینی ها به کار برد. این شیره سرشار از مواد مغذی مفید برای سلامت و بسیار انرژی بخش است؛ بعلاوه شیره توت دارای قند طبیعی است و برای مدت طولانی شما را سیر نگه می دارد. شیره توت را به روش های مختلف و با توت سفید، توت سیاه، شاتوت و توت خشک می توان به راحتی در خانه آماده کرد. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه شیره توت به چند روش بدون خاک سفید و با خاک سفید و نکات تهیه و نگهداری شیره توت را به شما آموزش خواهیم داد.

4 طرز تهیه شیره توت

طرز تهیه شیره توت در یک نگاه

برای تهیه این شیره خوشمزه با توت، ابتدا توت را تمیز کنید. سپس آن را به خوبی بشویید و در سبد یا آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود. توت را با مقدار مناسبی آب روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید تا محتویات قابلمه به آرامی بجوشد و توت کاملا له شود.

بعد از آنکه توت کاملا له شود، آن را از روی حرارت بردارید و از صافی رد کنید. توت ها را فشار دهید تا عصاره آن به طور کامل خارج شود. سپس تفاله توت را دور بریزید و عصاره آن را مجددا روی حرارت قرار دهید.

حرارت را کم کنید و زمان بدهید تا آب توت روی حرارت ملایم غلیظ شود و رنگ آن برشود و تیره شود. شیره را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را در یک ظرف درب دار تمیز و استریل شده بریزید و در جای خشک و خنک نگه دارید.

شما می توانید مواد لازم، جزئیات و مراحل طرز تهیه شیره توت را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیره توت سفید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
توت سفید1 کیلوگرم
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شیره توت سفید: 3 ساعت

مراحل طرز تهیه شیره توت خانگی بدون خاک سفید (روش اول)

توت یک میوه پر خاصیت است اما ماندگاری چندانی ندارد. با تهیه شیره توت در خانه، ضمن بهره مندی از تمام خواص این میوه، می توانید از آن به مدت طولانی و در تمام فصول سال بهره ببرید.

مرحله اول: توت سفید را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیره توت، باید توت را آماده کنید. برای این کار ابتدا به سراغ توت بروید و شاخه ها و دم باریک آن را جدا کنید. اگر فکر می کنید توتی خراب است آن را نیز جدا کنید و دور بریزید. توت ها را در یک ظرف مناسب و با مقدار لازم از آب برای مدتی بخیسانید تا کاملا تمیز شود و گرد و خاک از لابلای آنها پاک شود. سپس توت را در سبد یا آبکش قرار دهید و منتظر بمانید تا آب اضافه از آن خارج شود.

مرحله دوم: توت را روی حرارت بجوشانید

یک قابلمه متناسب با مقدار توت ها بردارید و در آن دو لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید. سپس توت ها را نیز به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا محتویات قابلمه روی حرارت به جوش بیاید. بعد از آن حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد.

مرحله سوم: کف روی قابلمه را بردارید

توت در این مرحله به سرعت آب می اندازد. با استفاده از یک قاشق یا ملاقه کف روی قابلمه را به طور مداوم بگیرید و دور بریزید. بعلاوه برای جلوگیری از ته گرفتن توت ها هر چند دقیقه یک بار محتویات قابلمه را هم بزنید تا توت ها به ته قابلمه نچسبند.

مرحله چهارم: توت له شده را از صافی رد کنید

قابلمه را روی حرارت تا جایی نگه دارید که توت کاملا له شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و توت های له شده را از صافی عبور دهید. برترین صافی یک پارچه نخی تمیز است تا آب توت رد شود و اضافات آن باقی بماند. توت را با پشت قاشق یا از طریق کف دست فشار دهید تا عصاره آن به طور کامل خارج شود. بعد از آن می توانید تفاله توت را دور بیندازید.

مرحله پنجم: عصاره توت را بجوشانید

در ادامه طرز تهیه شیره توت، عصاره به دست آمده را مجددا روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید و زمان بدهید تا عصاره غلیظ و رنگ آن تیره شود. از آنجایی که شیره توت بعد از سرد شدن سفت می شود و خودش را می گیرد، از قبل از آنکه خیلی غلیظ شود آن را از روی حرارت بردارید. این مرحله به زمانی حدود سه ساعت احتیاج دارد.

مرحله آخر: شیره توت سفید را سرو کنید

زمانی که شیره توت به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید از داغی بیفتد و خنک شود. بعد از آن که کمی خنک شد آن را در شیشه های تمیز و درب دار بریزید. شیره توت را به عنوان یک صبحانه مقوی و خوشمزه می توانید سرو کنید.

شما می توانید را هم به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه شیره شاه توت با خاک سفید

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
شاه توت1 کیلوگرم
خاک سفیدنیم کیلوگرم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شیره توت سفید: 12 ساعت

مدت زمان لازم جهت ته نشین شدن خاک سفید: 3 ساعت

مراحل طرز تهیه شیره شاه توت با خاک سفید (روش چهارم)

شاه توت نسبت به دیگر توت ها ترشی بیشتری دارد و شاید طعم شیره آن خیلی مطلوب نشود. روش دیگر تهیه شیره شاه توت، استفاده از خاک سفید به جای آب است. خاک سفید خاصیت قلیایی دارد و از اسیدیته شدن شیره شاه توت جلوگیری می نماید.

از خاک سفید در تهیه شیره هایی که میوه های آنها حالت اسیدی دارد مانند شیره شاه توت و شیره انگور () استفاده می شود.

مرحله اول: توت را آماده کنید

برای تهیه شیره شاه توت با خاک سفید، نیز در مرحله اول باید توت ها را آماده کنید. آنها را پاک کنید و شاخه، دم باریک و توت های خراب را جدا کنید. سپس آنها را در مقداری آب بخیسانید تا کاملا تمیز شوند. شاه توت ها را در آبکش یا سبد قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود.

مرحله دوم: عصاره شاه توت را بگیرید

شاه توت را با هر وسیله ای که دارید له کنید تا آب آن کاملا جدا شود. تفاله های شاه توت را دور بریزید و عصاره آن را در یک ظرف مناسب قرار دهید.

مرحله سوم: خاک سفید را اضافه کنید

به آب شاه توت، خاک سفید را اضافه کنید. ظرف حاوی آب شاه توت و خاک سفید را در گوشه ای بی حرکت قرار دهید تا خاک سفید به طور کامل در آن ته نشین شود. بین 10 تا 12 ساعت زمان می برد تا خاک سفید در ظرف ته نشین شود.

مرحله چهارم: خاک سفید را جدا کنید

بعد از گذشت 10 تا 12 ساعت، به سراغ آب شاه توت بروید. در این زمان خاک سفید باید کاملا ته نشین شده باشد. با یک ملاقه به آرامی آب شاه توت را جدا کنید. مراقب باشید تا خاک سفید با آب شاه توت مخلوط نشود.

مرحله پنجم: آب شا توت را روی حرارت قرار دهید

یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و آب شاتوت را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به غلظت مناسب برسد. این مرحله بین 2 تا 4 ساعت زمان خواهد برد.

مرحله آخر: شیره شاه توت را سرو و نگهداری کنید

بعد از آنکه شیره به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید. صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را در یک ظرف شیشه ای تمیز و دردار بریزید. این شیره را نیز می توانید در وعده صبحانه به همراه ارده () سرو کنید.

روش تهیه شیره توت سیاه، توت قرمز و شاتوت (روش سوم)

طرز تهیه انواع دیگر شیره توت کاملا مشابه با طرز تهیه شیره توت سفید است. کافی است توت ها را تمیز کنید و بشویید. سپس با مقداری آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که توت له شد آن را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

تفاله توت را دور بریزید و عصاره آن را بار دیگر روی حرارت قرار دهید تا به غلظت مناسب برسد و رنگ آن تیره شود. شیره توت سیاه، شیره توت قرمز و شیره شاتوت نیز با همین روش آماده است.

طرز تهیه شیره توت از توت خشک (روش چهارم)

برای تهیه شیره توت از توت خشک، شما باید یک مرحله بیشتر برای تهیه آن انجام دهید. کافی است مقدار لازم از توت خشک را در یک ظرف با مقدار زیادی آب بخیسانید؛ به طوری که آب سطح روی توت را کاملا بپوشاند. 4 تا 5 ساعت زمان بدهید تا توت خشک ها کاملا نرم شود.

سپس آبی که در آن توت خشک را خیسانده اید دور بریزید و توت خشک خیس خورده را دریک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس مانند مراحل بالا بعد از آنکه توت کاملا له شد آن را از صافی رد کنید و عصاره آن را مجددا روی حرارت قرار دهید تا زمانی که به غلظت مناسب برسد.

نکات مهم در طرز تهیه شیره توت در خانه

  • شیره توت یک غذای پر انرژی است که می توانید آن را به عنوان یک صبحانه مقوی مصرف کنید و هم آن را جایگزین شکر در تهیه انواع غذاها، انواع دسرها و انواع کیک و شیرینی ها کنید. مرغوب ترین شیره توت معمولا شیره توت سفید است.
  • برای درست کردن شیره توت حتما از توت های رسیده، آبدار و شیرین بهره ببرید تا یک شیره توت مرغوب داشته باشید.
  • در مرحله جوشاندن توت روی حرارت، حتما کف ایجاد شده روی آن را بردارید. با این کار شیره توت شفاف تر و خوشرنگ تری خواهید داشت.
  • در هر مرحله از جوشاندن آب توت، باید آن را به طور مداوم هم بزنید تا ته نگیرد و سر نرود.
  • برای آنکه شیره ای که درست کردید به غلظت مناسب برسد به حداقل دو ساعت زمان برای جوشیدن احتیاج دارد. به شیره فرصت کافی بدهید تا روی حرارت ملایم به غلظت مناسب برسد.
  • برترین صافی برای به دست آوردن آب توت خالص و کنار گذاشت ناخالصی ها، پارچه نخی تمیز است.
  • هر قدر شیره قوام بیشتری پیدا کند ماندگاری آن طولانی تر خواهد شد.
  • شیره را حتما در یک ظرف استریل و تمیز و درب دار نگهداری کنید تا بتوانید مدت زمانی طولانی تری از آن بهره ببرید.
  • بعلاوه هیچ وقت از قاشق کثیف در ظرف شیره استفاده نکنید.
  • اگر شیره توت را به طور مناسب نگهداری کنید 6 ماه تا 1 سال می توانید بدون تغییر طعم و رنگ از آن بهره ببرید.
  • در تهیه شیره توت از شکر و شیرین نماینده دیگری نباید استفاده شود.
  • خاک سفید یاری می نماید که اسیدیته شاه توت از بین برود و طعم ترش آن متعادل شود.
  • شما می توانید انواع دیگر شیره توت را نیز به جای آب با خاک سفید تهیه کنید.
  • مراقب باشید خاک سفید با آب توت قاطی نشود. هروقت که به طور کامل ته نشین شد به سراغ آن بروید.
  • شیره توت سرشار از ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و به کنترل قند خون، بهبود هضم، بهبود عملکرد سیستم گوارش و بعلاوه افزایش انرژی یاری می نماید.
  • شیره توت یک ملین قوی است، پس بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.
  • بهتر است کسانی که حساسیت های خاص دارند یا خانم های باردار با مشورت پزشک شیره توت را مصرف نمایند.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیره توت سفید

شیره توت را با چی بخوریم؟

شیره توت را می توانید با ارده، کره بادام زمینی و فرنی ترکیب کنید و در وعده صبحانه بخورید. بعلاوه در تهیه کیک، کاپ کیک و انواع نان های محلی و سنتی می توانید از آن بهره ببرید.

دلیل تلخ شدن شیره توت چیست؟

ته گرفتن شیره توت هنگام جوشیدن باعث تلخی آن می شود. در نتیجه هم زدن مداوم آن برای جلوگیری از ته گرفتن در طرز تهیه شیره توت بسیار مهم است.

چرا شیره توت کپک می زند؟

در طرز تهیه انواع شیره ها، اگر شیره به مقدار کافی نجوشد و به غلظت مناسب نرسد خیلی زود کپک می زند.

غلظت شیره توت چه قدر باید باشد؟

از آنجایی که شیره بعد از سرد شدن سفت می شود نباید روی حرارت خیلی غلیظ شود. زمانی که شیره مانند عسل از روی قاشق پایین بریزد به غلظت مناسبی رسیده است.

شیره توت را در چه محیطی باید نگهداری کنید؟

شیره توت را در جای خشک و خنک یا در دمای محیط که خیلی گرم نباشد نگهداری کنید. احتیاجی به نگهداری شیره در یخچال نیست، چون باعث می شود بافت آن سفت شود.

چه کار کنیم تا شیره توت خوشرنگ تر شود؟

برای آنکه شیره توتی که تهیه می کنید خوشرنگ تر شود از ترکیب توت سفید و توت سیاه در کنار یکدیگر بهره ببرید.

آیا طرز تهیه شیره توت سفید با سیاه فرق دارد؟

خیر. طرز تهیه شیره انواع میوه ها شباهت بسیاری به هم دارند. به ویژه طرز تهیه شیره توت سفید که تفاوتی با توت سیاه ندارد و شما می توانید از هر نوع توت به دلخواه خود برای تهیه شیره بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 1631

به "4 طرز تهیه شیره توت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه شیره توت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید