طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن ، ساده ترین دستور پخت
به گزارش چه خبر آنلاین، شیرینی اشکی از ساده ترین دستورهای پخت در دنیای شیرینی پزی محسوب می گردد که بدون فر و هم زن می توان آن را درست کرد. این شیرینی خوشمزه یک شیرینی نوستالژیک میان ایرانی ها به شمار میرود و گاهی با نام شیرینی نعلی از آن یاد می نمایند. در مطالب قبلی به روش تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع اشاره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن را برایتان خواهیم گفت تا بدون دردسر، هرزمان که خواستید آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن
- آرد یک و یک دوم پیمانه
- روغن مایع یک سوم پیمانه
- شکر یک سوم پیمانه
- تخم مرغ یک عدد
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- وانیل به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن
1. مواد را هم بزنید
شیرینی اشکی نسبت به دیگر شیرینی ها دستور پخت ساده تری دارد پس بدون هیچ نگرانی مراحل تهیه آن را پیش ببرید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن باید مواد لازم را قبل از هر کاری آماده و بیرون از یخچال بگذارید. یک کاسه مناسب انتخاب کنید. میزان شکر گفته شده، تخم مرغ و وانیل را داخل آن بریزید. مواد را با یاری چنگال یا هم زن دستی برای شش تا هفت دقیقه خوب هم بزنید. مخلوط باید حسابی کش دار و غلیظ باشد. روغن مایع را داخل کاسه بریزید. مواد را مجدد برای دو تا سه دقیقه دیگر هم بزنید. سپس بیکینگ پودر را هم اضافه کنید. در آخر همه مواد را با چنگال برای چند دقیقه دیگر هم بزنید. در کنار این دستور پخت، از تهیه شیرینی دانمارکی با پیمانه هم غافل نشوید.
2. آرد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن نوبت به آرد می رسد. آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید. حال مواد را به آرامی با لیسک هم بزنید. مواد که کمی یک دست شد آن را با دستان خود ورز دهید. خمیر را تا جایی ورز دهید که دیگر به دستان تان نچسبد. روی سطح کارتان کمی آرد بپاشید. از خمیر به میزان یک گلوله کوچک بردارید. آن را روی سطح کارتان به شکل یک لوله با ضخامت دلخواه تان دربیاورید. در نهایت دو سر خمیر را به یکدیگر بچسبانید تا شکل اشک به خود بگیرد. اکر در پی یک شیرینی رنگارنگ و خوشمزه برای پذیرایی تان هستید حتما تهیه موچی روی گاز را امتحان کنید که دستوری ساده دارد.
3. قابلمه را گرم کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید. خمیرها را با فاصله از هم داخل آن بچینید. در آن را با دم کنی ببندید. تا در مدت 15 دقیقه پخته شوند. استفاده از شعله پخش کن را هنگام پخت نباید فراموش کنید. پیشنهاد ما به شما تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و بدون فر برای روزهای عیدتان است.
4. شیرینی ها را سرو کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن باید زمان دهید شیرینی ها کامل خنک شوند. سپس آن ها را از قابلمه خارج کنید. قبل از چیدن شیرینی ها در ظرف مورد نظرتان میزانی سس شکلاتی درست کنید. قسمت های بهم چسبیده شیرینی را داخل سس بزنید. در صورت تمایل پودر پسته هم می توانید روی آن ها بپاشید. تهیه شیرینی نعلی با پیمانه دستوری مشابه با همین دستور دارد پس از درست کردن آن هم غافل نشوید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن
شیرینی اشکی یا نعلی یکی از شیرینی های نوستالژیک و خوشمزه ایرانی محسوب می گردد که با ساده ترین دستور پخت می توان آن را درست کرد. نکات تکمیلی زیر، پیش بردن مراحل را برایتان ساده تر خواهد نمود.
جایگزین روغن مایع در تهیه شیرینی اشکی
در طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و همزن، کره یا روغن صاف قنادی را می توانید جایگزین روغن مایع کنید بی آن که در طعم و مزه آن تغییری به وجود بیاید. برای روزهای عیدتان شیرینی اسکار گردویی را هم می توانید درست کنید.
ظاهر خمیر شیرینی اشکی
در طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر تنها شکل آن، اشک نیست چراکه به یاد شیرینی نوستالژی می توانید آن را به شکل نعل در بیاورید. خمیر را روی سطح کار قرار دهید. آن را برای 30 ثانیه ورز دهید سپس میزان یک گردو از آن بردارید. روی صفحه کار، خمیر را به شکل لوله در میزان 10 سانتی متر در بیاورید. حال دو طرف آن را به یکدیگر وصل نکنید تا ظاهری همچون نعل داشته باشد. شیرینی پنجره ای بدون نشاسته هم از دیگر شیرینی های ساده برای ایام نوروز به شمار میرود.
تَرَک شیرینی اشکی
در طرز تهیه شیرینی اشکی بدون فر و هم زن باید به ظاهر شیرینی توجه داشت که ترکی روی آن نباشد. پس آن را به درستی قالب زده یا حالت بدهید. گاهی با رعایت پیمانه و میزانهای میزان گیری، شیرینی خرد شده و قابل سرو نیست. مهم ترین دلایل آن می تواند دمای زیاد فر، آرد زیاد، کمی روغن مایع و ورز نامناسب خمیر باشد. از تهیه شیرینی بهشتی در کنار دیگر شیرینی های عید غافل نشوید.
پخت شیرینی اشکی در فر
شیرینی اشکی را همچون ده ها دستور دیگر می توان به روش های متعددی درست کرد. در دستور تهیه شیرینی اشکی در فر باید مراحل بالا را کامل پیش ببرید. روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. خمیرها را با فاصله از هم داخل سینی فر بچینید. سینی را داخل فر از قبل گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید. با طلایی شدن زیر شیرینی ها، فر را خاموش کنید. کمی زمان دهید تا خنک شوند. سپس در ظرف مورد نظر خود بچینید.
منبع: کتاب کاله