4 روش خشک کردن زرشک تازه بدون تیره شدن به روش بازاری

به گزارش چه خبر آنلاین، خشک کردن زرشک یکی از برترین روش هایی است که علاوه بر حفظ طعم، رنگ و خواص زرشک به افزایش ماندگاری آن یاری می نماید. با این روش، دیگر نیازی نیست نگران کپک زدن این میوه لطیف، کوچک و قرمز رنگ باشید. زرشک با طعم خاص و دلپذیرش در طبخ و تزیین از جمله، انواع پلوها و خورشت ها و بعلاوه، در تهیه انواع ترشی، مربا و دمنوش کاربرد دارد. این میوه ترش، زیبا و خوشمزه منبع سرشاری از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است و خواص درمانی زیادی دارد. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز خشک کردن زرشک تازه در منزل را به چند روش مختلف به شما آموزش دهیم.

4 روش خشک کردن زرشک تازه بدون تیره شدن به روش بازاری

مواد لازم برای خشک کردن زرشک تازه در آفتاب

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
زرشک تازهبه میزان دلخواه

مراحل طرز خشک کردن زرشک تازه در آفتاب

طرز خشک کردن زرشک تازه به چند روش مختلف در آفتاب، در سایه، در فر و با استفاده از دستگاه میوه خشک کن امکان پذیر است و البته هم در این روش ها تا حدود زیادی حفظ می گردد. مراحل خشک کردن زرشک در آفتاب را دنبال کنید.

مرحله اول: زرشک تازه را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز خشک کردن زرشک تازه زیر نور آفتاب، زرشک های ریز، قرمز و تر و تازه را از ساقه های اضافی جدا کنید. سپس، ظرف مناسبی را تا نیمه پر از آب کنید و زرشک را در آن بریزید. حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا گرد و غبار روی زرشک تازه جدا شده و سنگریزه ها و ناخالصی ها در ظرف آب، ته نشین شوند.

در صورت تمایل، شما می توانید را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: زرشک را بشویید

پس از ته نشین شدن سنگ ریزه ها و گرد و غبار، زرشک های تازه روی سطح آب باقی می مانند. حالا با استفاده از یک سبد کوچک، زرشک های شناور در آب را جمع کنید. سپس، آب آلوده موجود در ظرف را دور بریزید و دوباره آن را پر از آب تمیز کنید. چند بار دیگر، زرشک ها را در آب غوطه ور نموده و همین روند را تکرار کنید تا همه آلودگی ها رفع گردد.

مرحله سوم: زرشک ها را در آفتاب پهن کنید

حالا، زرشک های شسته شده و پاکیزه را در سبد بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج گردد. سپس، زرشک را در یک سینی مناسب (ترجیحا استیل) یا روی پارچه نخی پهن کنید و در مکانی آفتابی بگذارید. استیل، حرارت آفتاب را به خوبی منعکس نموده و از این طریق، روند خشک شدن زرشک را تسریع می نماید.

مرحله سوم: زرشک ها را زیر و رو کنید

خشک شدن زرشک تازه در آفتاب ممکن است چند روز طول بکشد. در این مدت، روزی یک بار به زرشک ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا همه قسمت های آن خشک گردد و هیچ رطوبتی باقی نماند.

مرحله آخر: زرشک را در ظرف مناسب بریزید

پس از آن که از خشک شدن همه زرشک ها مطمئن شدید، زرشک خشک شده را در ظروف شیشه ای درپوشیده یا در کیسه پلاستیکی بریزید و در مکانی خشک و خنک یا در یخچال نگهداری نموده و در طول سال مصرف کنید.

شما می توانید از زرشک خشک شده در منزل برای تزیین یا به عنوان چاشنی ، و غذاهای دیگر بهره ببرید. بعلاوه، می توانید ،، یا درست نموده و نوش جان کنید.

خشک کردن زرشک تازه به روش های دیگر

روش خشک کردن زرشک تازه در سایه

برای خشک کردن زرشک تازه در سایه، کافی است مراحل بالا را عینا دنبال نموده و سینی یا پارچه حاوی زرشک های تازه را در داخل منزل یا فضای سرپوشیده دیگری قرار دهید. زرشک ها را در مکانی بگذارید که هوا در آن به خوبی جریان داشته باشد.

در صورت دسترسی، می توانید زرشک تازه را مقابل باد پنکه قرار دهید تا سریع تر خشک گردد. مدت زمان لازم برای خشک کردن زرشک تازه در سایه طولانی تر از روش بالا خواهد بود. بنابراین، در این روش هم باید روزی یک بار به زرشک ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید. خوب است بدانید، با استفاده از این روش، زرشک های خشک شده خوش آب و رنگ تری خواهید داشت.

روش خشک کردن زرشک در فر

در این طرز خشک کردن زرشک تازه در خانه، باید زرشک های شسته و آبکشی شده را روی سینی فر پهن کنید. دمای فر را روی 50 تا 60 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سینی را در طبقه میانی فر قرار دهید تا زرشک های شما در طول 3 الی 4 ساعت به آرامی خشک شوند. در طول این مدت، درب فر را کمی باز بگذارید تا هوا در جریان باشد و زرشک های تر و تازه شما نپزند یا نسوزند.

روش خشک کردن زرشک تازه در میوه خشک کن

شما با استفاده از دستگاه میوه خشک کن هم می توانید زرشک های شسته و آبکشی شده را خشک کنید. فقط ضروری است بدانید، با این روش ممکن است دانه های کوچک زرشک به یکدیگر بچسبند. ضمناً، ممکن است رنگ زرشک کمی تیره تر از حالت عادی گردد.

برای خشک کردن زرشک در میوه خشک کن، کافی است این میوه را داخل دستگاه بگذارید و میوه خشک کن را روی حرارت پایین تنظیم کنید. بسته به تنظیمات دستگاه، چند ساعت طول می کشد تا زرشک های شما کاملا خشک شوند. در طول این مدت، حتما چندین بار به دستگاه سر بزنید و روند خشک شدن میوه را آنالیز کنید.

نکات مهم در طرز خشک کردن زرشک تازه در منزل

  • برای خشک کردن زرشک در خانه حتما از زرشک تازه، رسیده، مرغوب و سالم استفاده نموده و زرشک های له شده و خراب را جدا کنید.
  • در هنگام خشک کردن زرشک تازه باید مراقب باشید زرشک ها روی هم قرار نگیرند و کاملا در سطح سینی یا روی پارچه پخش شوند.
  • زرشک تازه را با دقت زیادی بشویید تا همه آلودگی ها و سموم رفع شوند.

فوت و فن های طرز خشک کردن زرشک تازه

روش سنتی خشک کردن زرشک تازه چیست؟

در قدیم، شاخه های زرشک تازه را بدون شست وشو برای چندین روز در فضایی مانند انبار با جریان هوای مناسب آویزان می کردند تا خشک گردد.

زرشک خشک را در کجا نگهداری کنیم؟

برای نگهداری زرشک خشک شده باید آن را در ظرف شیشه ای درپوشیده یا در کیسه پلاستیکی بریزید و در یخچال، فریزر یا مکان خشک و خنک دیگری قرار دهید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 2 آبان 1403 بروزرسانی: 2 آبان 1403 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 1551

به "4 روش خشک کردن زرشک تازه بدون تیره شدن به روش بازاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 روش خشک کردن زرشک تازه بدون تیره شدن به روش بازاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید