طرز تهیه ترشی آلوچه و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن

به گزارش چه خبر آنلاین، ترشی آلوچه یا گوجه سبز یکی از ترشی های خوشمزه ای است که در کنار انواع غذا ها سرو می گردد و هر فردی را به اشتها می آورد. از اینرو در این مطلب قصد دارم طرز تهیه آن و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن این ترشی را توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی آلوچه و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن

خبرنگاران | سرویس آشپزی - از قدیم بر سر سفره های ما ایرانیان ترشی در کنار انواع غذا ها از جمله چلو خورشت ها، کوکوها، آبگوشت ها و ... سرو شده است. این خوراکی لذیذ نه تنها طعم غذا را بهتر می نماید، بلکه خواص سبزیجات و میوه هایی که در تهیه آن بکار رفته اند را نیز به طور کامل حفظ می نماید. البته به استثنای موادی که پیش از استفاده در ترشی پخته می شوند. یکی از ترشی های پرطرفدار بین ما ایرانیان، ترشی آلوچه یا گوجه سبز است که طعمی ترش و خوشمزه دارد.

مواد مورد احتیاج برای تهیه ترشی آلوچه (گوجه سبز)

موادی که برای تهیه این ترشی به آن احتیاج دارید، به توضیح زیر است.

مواد لازم
گوجه سبز1 کیلوگرم
سرکه1 الی 2 لیتر
سیر3 حبه
نمک1 قاشق چایخوری
سیاه دانه آسیاب شده1 قلشق چایخوری
گل پر آسیاب شده1 قاشق چایخوری
ترخون3 شاخه

چند نکته:

  • برای تهیه این ترشی باید از آلوچه سفت با اندازه متوسط بهره ببرید. توجه داشته باشید که گوجه سبزها نباید لکه داشته باشند.
  • اگر به ترخون تازه دسترسی ندارید، می توانید از یک قاشق چایخوری ترخون خشک آسیاب شده بهره ببرید.
  • اگر فلفل تازه در دسترس دارید، می توانید به جای پودر فلفل از سه عدد فلفل درشت خرده شده یا شش عدد متوسط تازه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که هیچگاه از فلفل دلمه ای نباید در این ترشی استفاده گردد.

طرز تهیه ترشی آلوچه (ترشی گوجه سبز)

  1. ابتدا برای ضدعفونی کردن آلوچه ها یکبارآن را با آب سرد بشویید و سپس آن ها را در مخلوط آب، نمک و سرکه به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار دهید. برای اینکار از یک الی دو قاشق غذاخوری سرکه و یک قاشق چایخوری نمک بهره ببرید. پس از مدت یاد شده چند مرتبه آلوچه ها را با آب سرد بشویید تا کاملا سرکه و نمک آن ها برود.

  2. پس از آنکه آلوچه ها به خوبی شسته شدند، آن ها را در یک آبکش بریزید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.

  3. شاخه های آلوچه ها را جدا کنید.

  4. سیاه دانه، ترخون، گل پر، فلفل و نمک را با یکدیگر مخلوط نمایید.
  5. یک عدد شیشه با اندازه متناسب را آماده کنید و سه حبه سیر را داخل آن بریزید. سپس مقداری از گوجه سبزها (آلوچه) را نیز درون شیشه قرار دهید.
  6. اکنون مقداری از مخلوط مواد خشک را اضافه کنید و سپس مجددا مقداری آلوچه بریزید.
  7. به همین ترتیب تا پر شدن شیشه ادامه دهید.
  8. حال باید سرکه را اضافه کنید. تا جایی که روی تمام آلوچه ها پوشیده گردد و فضای خالی داخل شیشه باقی نماند، سرکه بریزید.

  9. شیشه را در محیطی خنک نگهداری کنید. توجه داشته باشید که احتیاج به یخچال نیست.
  10. بعد از گذشت دو هفته ترشی آماده است و می توانید آن را بهره ببرید.

چند نکته:

  • بیش از میزان یاد شده از ترخون استفاده نکنید، زیرا باعث تلخ شدن ترشی خواهد شد.
  • اگر درب شیشه ای که استفاده می کنید، کاملا بسته نمی گردد، ابتدا یک پاکت فریزر تمیز روی دهانه شیشه پهن کنید و سپس درب آن را ببندید تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.

  • توجه داشته باشید که آلوچه ها (گوجه سبزها) برای استفاده در ترشی باید کاملا خشک باشند و حتی رطوبت نیز نداشته باشند، زیرا باعث کپک زدن ترشی خواهد شد.
  • اگر تمایل دارید که رنگ ترشی زرد گردد، به مواد یاد شده، نصف قاشق چایخوری زردچوبه نیز اضافه کنید.
  • هر دو روز یکبار به ترشی سر بزنید، زیرا سرکه به مرور جذب آلوچه ها می گردد و سطح آن کاهش خواهد یافت و شما باید مجددا سرکه اضافه کنید تا شیشه کاملا پر گردد.

  • از آنجا که گوجه سبز و سرکه طبع سردی دارند، حتما سیاه دانه، فلفل و سیر را اضافه کنید تا طبع آن متعادل گردد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، سرکه را پیش از استفاده بجوشانید تا اگر آب داخل آن است، تبخیر گردد و سرکه خالص داشته باشید.
  • اگر در فصول گرم سال از ترشی آلوچه استفاده می کنید، زمانی که آغاز به استفاده از آن کردید و فضای خالی در شیشه به وجود آمد، باید آن را داخل یخچال قرار دهید تا کپک نزند.

  • توجه داشته باشید که هر بار به میزان لازم از ترشی سرسفره قرار دهید و اگر از آن به جامانده است به هیچ وجه با مابقی ترشی داخل شیشه قاطی نکنید، زیرا ممکن است ترشی کپک بزند.

  • ترجیحا برای کشیدن ترشی از قاشق پلاستیکی یا چوبی بهره ببرید.

ترشی آلوچه یا گوجه سبز دارای طعم ترشی است، از اینرو با غذا هایی مانند کتلت، کوکو سیب زمینی و چلو خورشت ها استفاده می گردد. برای آنکه طعم ترش آن باعث معده درد یا ترش کردن معده نگردد، می توانید هنگام سرو مقداری آویشن آسیاب شده روی آن بپاشید و سپس بر سر سفره بیاورید. آویشن طبع گرمی دارد و بسیار برای تسکین درد های معده مفید است.

منبع: setare.com
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 666

به "طرز تهیه ترشی آلوچه و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی آلوچه و نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید