طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ؛ با عکس مرحله به مرحله

به گزارش چه خبر آنلاین، اشترودل در واقع نوعی شیرینی اتریشی است که با مواد شیرین مثل شکلات یا سیب پر میشود اما میتوان آن را با مواد مختلف مثل مرغ یا گوشت یا سبزیجات نیز آماده کرد. اشترودل مرغ و قارچ یک غذای بین المللی و پرطرفدار است که میتواند یک غذای فانتزی برای یکی از وعده های غذایی باشد و یا به عنوان پیش غذا برای مهمانی ها آماده شود. اگر اشترودل را در سایز کوچک آماد کنید میتوانید به عنوان فینگرفود هم سرو کنید. این غذای خوشمزه بسیار مورد علاقه بچه هاست و میتوانید آن را به همراه سس کچاپ و انواع سبزیجات سرو کنید. در خبرنگاران بلاگ همراه ما باشید.

طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ؛ با عکس مرحله به مرحله
مواد لازم برای خمیر اشترودل مرغ و قارچ:
تخم مرغ1 عدد
آب ولرمیک دوم پیمانه سر خالی
شیر ولرمیک دوم پیمانه سر خالی
پودر خمیر مایه1 قاشق سوپ خوری
شکر1 قاشق مرباخوری
آرد نان فانتزی3 پیمانه حدودی
روغن مایع2 قاشق سوپ خوری
نمکنصف قاشق غذاخوری
روغن مایع2 قاشق سوپ خوری
نمکنصف قاشق غذاخوری
مواد لازم برای مواد میانی اشترودل مرغ و قارچ
سینه مرغ1 عدد
فلفل دلمه اینصف یک عدد
هویجیک عدد
قارچ5 الی 6 عدد
پیاز1 عدد
ربنصف قاشق مرباخوری
ذرتیک چهارم پیمانه
نمک، فلفل، آویشنبه اندازه لازم
پنیر پیتزا1 پیمانه

طرز تهیه مواد داخلی اشترودل قارچ و مرغ:

1- برای تهیه اشترودل اول باید مواد داخلی اون رو آماده کنیم. برای این کار سینه مرغ رو به همراه یک عدد پیاز خلالی خرد شده تفت بدین و نمک و فلفل اضافه کنید تا رنگ مرغ تغییر کنه و بعد آب جوش بریزین و در قابلمه رو بذارین تا مرغ بپزه.

بعد از پخت، مرغ رو با چاقو خرد کنید و یا اینکه با دست ریش ریش کنید.

یک عدد پیاز میانه رو به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق روغن داخل ماهیتابه بریزین و با حرارت کم سرخ کنید تا طلایی بشه و بعد رب رو به پیازهای سرخ شده اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدین تا خامی رب گرفته بشه و رنگ رب باز بشه.

2- و بعد فلفل دلمه ای نگینی خرد شده، ذرت، قارچ پخته و هویج نگینی خرد شده و بخار پز شده رو اضافه کنید و مخلوط کنید.

بعد نمک و فلفل و آویشن رو اضافه کنید و اجازه بدین مواد کمی تفت بخورن و در آخر مرغ پخته رو اضافه کنید و مخلوط کنید.

ماهیتابه رو از روی حرارت بردارین و کنار بذارین تا مواد میانی خنک بشن.

طرز تهیه خمیر اشترودل:

1- برای تهیه خمیر اشترودل آب ولرم رو داخل ظرفی بریزین و خمیر مایه رو بهش اضافه کنید.

و بعد شکر رو داخل مواد بریزین و با قاشق مخلوط کنید.

2- در ظرف رو با یک بشقاب ببندید و اجازه بدین ده دقیقه بمونه تا عمل بیاد و پف کنه.

درجه آبی که برای عمل اومدن خمیر مایه استفاده میکنیم باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه اگه به دماسنج دسترسی ندارین نوک انگشت تون رو داخل آب بزنید دمای آب باید به قدری باشه که گرمای آب رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل آب نگهش دارید.

اگه دمای آب بیشتر از حد لازم باشه خمیر مایه از بین میره و اگه دمای آب کم تر از حد لازم باشه خمیر مایه شروع به فعالیت نمیکنه.

خمیر مایه از شکر اضافه شده به آب ولرم تغذیه میکنه و شروع به فعالیت میکنه این شکر باعث شیرین شدن خمیر نمیشه و نقش تغذیه خمیر مایه رو داره.

در این فاصله داخل ظرفی تخم مرغ رو بشکنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج بشه.

3- و بعد شیر ولرم رو بهش اضافه و مخلوط کنید.

4- و بعد روغن مایع رو به مواد اضافه کنید. بعد از عمل اومدن خمیر مایه اون رو داخل مواد بریزین و با همزن دستی مخلوط کنید.

5- نصف آرد رو به همراه نمک به مواد اضافه کنید.

6- و با قاشق مخلوط کنید و بعد کم کم بقیه آرد رو اضافه کنید تا جایی که امکان هم زدن با قاشق وجود نداشته باشه و خمیر سفت بشه.

بعد آرد رو کم کم اضافه کنید و با دست ورز بدین تا در نهایت خمیر لطیف و نچسبی به دست بیاد.

7- اندازه مصرف آرد در این دستور تعیین نیست و بسته به نوع آرد ممکنه کمتر یا بیشتر از اندازه گفته شده آرد مصرف بشه چون اندازه جذب آردهای مختلف با هم متفاوته و بزرگی و کوچکی تخم مرغ هم باعث تفاوت اندازه مصرف آرد میشه.

اما از اضافه کردن بیش از حد آرد و سفت کردن خمیر خودداری کنید چون باعث پایین اومدن کیفیت خمیر میشه.

وقتی خمیر نچسبی حاصل شد اون رو به مدت ده دقیقه روی صفحه کار ورز بدین.

تا خمیر حالت یکدست پیدا کنه و بعد چونه بگیرین و داخل ظرفی قرار بدین.

8- و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با حوله بپوشونید و به مدت یک ساعت و نیم در دمای اتاق استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.

بعد از استراحت خمیر رو مجدد ورز بدین تا هوای داخل خمیر خارج بشه و بعد خمیر رو به چند قسمت مساوی تقسیم کنید و چونه بگیرید

خمیر اشترودل رو به دو روش میتونید بپیچید.

برای روش اول چونه خمیر رو روی صفحه کار به شکل مستطیل با وردنه به ضخامت چند میلی باز کنید (موقع باز کردن خمیر اگه احساس کردین خمیر به صفحه کار میچسبه خیلی کم روی صفحه کار رو آرد پاشی کنید)

طرز پیچیدن خمیر اشترودل:

1- و به وسیله چاقو برش های دو سانتی کناره های خمیر ایجاد کنید.

تعداد برش ها هر دو سمت خمیر باید مساوی باشه بعد مواد میانی رو وسط خمیر بریزین و روی اون پنیر پیتزا بریزین (استفاده از پنیر پیتزا اختکمکه اگه دوست نداشتین میتونید حذفش کنید).

2- دو سمت خمیر رو به سمت داخل برگردونید و بعد برش ها رو به نوبت و یک در میان از یک سمت روی هم قرار بدین.

3- تا حالت گیس بافت به خودش بگیره این کار رو تا سرانجام انجام بدین تا روی خمیر کاملا پوشیده بشه.

برای روش دوم چونه خمیر رو با وردنه به شکل بیضی باز کنید.

4- و به وسیله چاقو برش هایی رو روی قسمت سرانجامیی خمیر ایجاد کنید.

روی قسمت میانی خمیر از مواد داخلی بریزین و روی اون رو با پنیر پیتزا بپوشونید.

قسمت اول خمیر رو روی مواد داخلی بکمکن.

5- و به آرومی مواد رو بپیچید و همزان کناره های خمیر رو هم به هم وصل کنید.

تا مواد میانی داخل خمیر قرار بگیرن و بیرون نریزین به پیچیدن خمید ادامه بدین تا در نهایت قسمت های برش خورده روی خمیر قرار بگیرن.

6- همه چونه های خمیر رو به همین صورت آماده کنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده با فاصله بچینید.

برای رومال خمیر یک عدد زرده تخم مرغ رو با چنگال مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج بشه و یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده غلیظ بهش اضافه کنید.

به کمک قلمو از رومال روی اشترودل ها بزنید تا سطح خمیر ها آغشته به رومال بشه و بعد به دلخواه روی خمیرها کنجد با سیاه دانه بپاشید.

سینی رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هشتاد درجه سانتی گراد به مدت حدودی سی دقیقه قرار بدین زمان در فرهای مختلف متفاوته و ممکنه بیشتر با کمتر طول بکشه سایز اشترودل ها هم روی زمان پخت تاثیر داره.

وقتی روی اشترودل ها طلایی شد میتونید از فر خارج کنید (اگه فر شما گازی هست میتونید پنج دقیقه آخر گریل رو روشن کنید تا روی اشترودل ها طلایی بشه)

بعد از خارج کردن از فر اجازه بدین اشترودل ها کمی از حرارت بیفتن و خنک بشن و بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و به همراه سس دلخواه سرو کنید.

نکات اشترودل مرغ و قارچ:

  • به جای استفاده از مرغ میتونید داخل مواد میانی از گوشت چرخ کرده استفاده کنید همچنین مواد میانی ذکر شده کاملا سلیقه ای هست و در صورت تمایل میتونید اونها رو حذف یا جایگزین کنید.
  • به جای استفاده از مرغ پخته و خرد شده میتونید سینه مرغ رو به صورت نگینی خرد کنید و بعد از طلایی شدن پیازها اضافه کنید و تفت بدین تا بپزین و نمک و ادویه دلخواه رو اضافه کنید و در ماهیتابه رو بذارین تا کاملا مغز پخت بشن و بعد بقیه مواد رو اضافه کنید
  • موقع آماده کردن مواد داخلی از اضافه کردن روغن زیاد خودداری کنید مواد داخلی نباید خیلی چرب باشن وگرنه موقع پخت روغن از نان خارج میشه و باعث چرب شدن نان میشه.
  • آردی که برای تهیه خمیر اشترودل استفاده میکنیم باید آرد نان فانتزی باشه و آرد سه صفر یا آرد سبوس دار برای تهیه خمیر مناسب نیستن.
  • در صورت دلخواه میتونید شیر رو حذف کنید و به جای اون از یک پیمانه آب ولرم سر خالی استفاده کنید.
  • در صورت اطمینان از سلامت خمیر مایه میتونید اون رو مستقیما به آرد اضافه کنید و نیازی به عمل آوردن خمیر مایه نیست (برای این کار آب ولرم و شکر رو به همراه شیر به تخم مرغ اضافه کنید)
  • موقع ورز دادن خمیر از چنگ زدن خمیر خودداری کنید چون این کار باعث ایجاد چسبندگی در خمیر میشه و مجبور به اضافه کردن بیشتر آرد میشین و در نهایت کیفیت خمیر پایین میاد و سفت میشه برای ورز دادن بهتر هست که از قسمت سرانجامیی دست استفاده کنید.

امیدوارم این غذای بدون برنج را در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

منبع: اُکالا
انتشار: 3 دی 1400 بروزرسانی: 3 دی 1400 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 1107

به "طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ؛ با عکس مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشترودل مرغ و قارچ؛ با عکس مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید