آموزش رب گوجه سبز
به گزارش چه خبر آنلاین، رب گوجه سبز یا رب آلوچه یکی از چاشنی ها یا سس های بسیار مجذوب کننده و خوشمزه است که کاربرد زیادی در آشپزی دارد و در بسیاری مواقع، به جای ، از رب آلوچه استفاده می گردد. فصل بهار و با ورود گوجه سبز به بازار، فرصت خوبی برای تهیه رب گوجه سبز است اگر سوال شما هم این است که باید بگوییم درست کردن رب آلوچه یا سس گوجه سبز، بسیار ساده است و می توانید از طعم آن در غذاهای مختلف، نهایت لذت و استفاده را ببرید. در این مقاله از در ما طرز تهیه رب گوجه سبز و نکات پخت و خوشمزه شدن آن، موارد استفاده از رب آلوچه و فواید رب گوجه سبز را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه رب گوجه سبز در یک نگاه
برای درست کردن رب گوجه سبز، گوجه سبزها را پاک کنید و بعد از گرفتن چوب آنها، آلوچه ها را بشویید. آلوچه ها را در یک قابلمه با آب بجوشانید تا وقتی که بپزند و نرم شوند. سپس آنها را در یک صافی بریزید و با دست له کنید تا هسته و پوست آلوچه ها در آبکش باقی بماند.
عصاره به جا مانده را روی حرارت بگذارید و به آن نمک اضافه کنید. اجازه دهید این عصاره سفت گردد و در این مدت مدام آن را هم بزنید. وقتی رب آلوچه غلیظ شد شعله را خاموش کنید. رب آلوچه که سرد شد، آن را در بطری های تمیز، خشک و استریل بریزید یا سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه رب گوجه سبز ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه رب آلوچه (گوجه سبز)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوجه سبز | 1 کیلوگرم |
آب | 2 لیتر |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت رب گوجه سبز: 45 دقیقه
مراحل طرز تهیه رب گوجه سبز شمالی
رب آلوچه را به سالم ترین و مقرون به صرفه ترین روش می توانید در خانه درست کنید و از بهره مند شوید. در ادامه طرز تهیه رب آلوچه مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: گوجه سبزها را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن رب خانگی با گوجه سبز، گوجه سبزهای دارای زدگی و خرابی را جدا کنید. چوب بالای گوجه سبزها را بگیرید. گوجه سبزها را در یک قابلمه بریزد و با مقداری آب کمی بخیسانید تا تمیز شوند. سپس آنها را آبکش کنید و در آبکش بریزید.
مرحله دوم: گوجه سبزها را بپزید
گوجه سبزها را در یک قابلمه بریزید و به مقدار 2 لیتر آب، به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. در حین جوشیدن آب، روی سطح آن، کف های سفید ایجاد می گردد. این کف ها را با قاشق جمع کنید و دور بریزید. این کار به خوشرنگ و براق شدن رب آلوچه یاری می نماید.
مرحله سوم: آلوچه ها را آبکش کنید
بعد از گرفتن کف های روی سطح آب، شعله زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید آلوچه ها کاملا بپزند و نرم شوند. بعد از پختن و نرم شدن آلوچه ها، یک صافی روی دهانه یک قابلمه بگذارید و گوجه سبزهای پخته را در آبکش بریزید. اجازه دهید عصاره گوجه سبز ها در قابلمه بریزد. برای مدتی صبر کنید تا گوجه سبزها از دما بیفتند و سرد شوند.
مرحله چهارم: هسته و پوست گوجه سبزها را جدا کنید
در این مرحله از درست کردن رب گوجه سبز، گوجه سبز های نرم شده را با دست فشار دهید تا پوست و هسته آنها در آبکش بماند و گوشت و عصاره گوجه سبزها، در قابلمه زیر آن بریزد. در آخر، هسته و پوسته را با دست بفشارید و آبکش را بردارید.
مرحله پنجم: عصاره آلوچه را بجوشانید
در ادامه، قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید عصاره گوجه سبز، بجوشد. در این مرحله، نمک را هم به قابلمه اضافه کنید. مدام عصاره گوجه سبز را هم بزنید و شعله را روی حالت ملایم یا میانه تنظیم کنید. حدود 30 دقیقه اجازه دهید آب اضافی رب گوجه سبز بخار گردد و رب شما، به غلظت دلخواه برسد.
در صورت تمایل می توانید انواع نمک را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله ششم: رب گوجه سبز را در بطری بریزید
بعد از اینکه شعله زیر قابلمه را خاموش کردید، اجازه دهید رب آلوچه کاملا سرد گردد. سپس رب آلوچه را در بطری های تمیز، خشک و استریل شده بریزید. درب بطری را ببندید و رب گوجه سبز را در مکانی خنک مثل یخچال نگهداری کنید.
شما می توانید را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های هم تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه رب گوجه سبز
- برای درست کردن رب گوجه سبز، حتما از نمک به مقدار مناسب بهره ببرید. نمک هم روی طعم و هم روی رنگ رب، تاثیر مثبتی می تواند داشته باشد. البته مقدار استفاده از نمک، اختیاری و سلیقه ای است.
- در زمان جوشاندن رب گوجه سبز، مدام رب را هم بزنید تا ته نگیرد چون این رب، مستعد سوختن است و رب بوی سوختگی می گیرد.
- در زمان صاف کردن رب گوجه سبز، حتما باید گوجه سبزها کاملا نرم شده باشند. اگر گوجه سبزها نپخته باشند، عصاره آنها از آبکش رد نمی گردد.
- رب گوجه سبز بسته به اینکه از چه روشی برای پخت آن استفاده می کنید، رنگ و طعم آن متفاوت خواهد بود. می توانید برای تیره شدن رنگ رب آلوچه، ترفندهای مختلفی را به کار ببندید.
بیشتر بخوانید:
برای سیاه شدن رنگ رب گوجه سبز چه کنیم؟
بعضی افراد ترجیح می دهند رب آلوچه تیره باشد و به سیاهی بزند. اگر می خواهید رب گوجه سبز سیاه گردد، از ترفندهای زیر می توانید یاری بگیرید:
- برای سیاه شدن رب آلوچه، از ظروف با جنس آهنی یا روحی بهره ببرید.
- می توانید دور یک میخ آهنی را نخ بپیچید و در قابلمه ای که رب آلوچه را می پزید، بیندازید.
- از قاشق یا همزن با جنس غیر چوبی و غیر استیل بهره ببرید.
- رب را برای مدت طولانی و روی حرارت ملایم بپزید.
رب آلوچه در چه غذاهایی استفاده می گردد؟
در انواع غذاها، به خصوص غذاهای شمالی، می توانید رب آلوچه بهره ببرید. بعضی غذاها و خوراک هایی که می توانید در آنها از رب آلوچه بهره ببرید، شامل موارد زیر می گردد:
، ، مثل، ، ، ، انواع سس برای سرو در کنار غذاها و خوراک های مختلف مثل خوراک مرغ، خوراک دل و جگر، استفاده در مواد ، در تهیه و …
رب گوجه سبز برای چی خوبه؟
- خواص رب آلوچه در طب سنتی از دیرباز شناخته شده است. رب آلوچه دارای مقدار فیبر بالایی است و این موضوع می تواند روی بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده ها تاثیر مستقیمی بگذارد.
- خواص رب آلوچه برای لاغری یکی از مهم ترین دلایل مصرف آن است. رب آلوچه، به عنوان ملین استفاده می گردد و به درمان یبوست یاری می نماید.
- رب آلوچه به سلامت کبد یاری زیادی می نماید.
- برای درمان کم خونی و سلامت پوست و مو، مصرف رب گوجه سبز، توصیه می گردد.
- برای خانم های باردار، مصرف رب آلوچه به خاطر محتوای اسید فولیک، می تواند به سلامت و رشد سالم جنین یاری کند.
فوت و فن های خوشمزه شدن رب گوجه سبز
چرا رب گوجه سبز تلخ می گردد؟
- علت تلخی رب آلوچه، سوختن و ته گرفتن آن است. بنابراین مدام باید آن هم بزنید و شعله زیر قابلمه را کم کنید.
- در زمان تمیز کردن رب گوجه سبز، حتما ساقه های کوتاه گوجه سبزها را جدا کنید.
- اگر گوجه سبزها تلخ باشند، رب گوجه سبز هم تلخ می گردد.
رب آلوچه چه کاربردی دارد؟
رب گوجه سبز را به جای آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و چاشنی های ترش و ملس مثل رب انار می توانید در انواع غذاها بهره ببرید.
منبع: افق کوروش