چند دلیل خوب برای خوردن شکلات
به گزارش چه خبر آنلاین، خواص شکلات تلخ بسیار زیاد است. خوردن شکلات، بر اساس آنچه که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است باعث افزایش سلامت روح و روان و همینطور تندرستی جسم می شود.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری برنا؛ شکلات ماده غذایی خوشمزه که کوچک و بزرگ آن را دوست دارند علاوه بر اینکه بسیار پرطرفدار است، برای سلامتی ما نیز ماده غذایی بسیار ارزشمندی شمرده می شود. خواص شکلات به قدری زیاد و حائز اهمیت است که نمی توان و نباید این ماده خوش خوراک را از برنامه غذایی خود، حذف کرد.
شکلات عادی از موادی همچون کاکائو، قند، کره کاکائو، چربی ها، امولسیون ها و طعم دهنده ها تشکیل شده و علاوه بر ارزش غذایی بالا، به عنوان یک منبع انرژی غنی نیز محسوب می شود.
بوی شکلات باعث افزایش امواج مغزی و خود موجب آرامش می شود. شکلات دارای اثر ضد باکتریایی روی دهان است که از پوسیدگی دندان جلوگیری می نماید.
از این لحظه به بعد، هنگام خوردن شکلات احساس گناه نخواهید کرد! چرا که علی رغم شهرت بدی که در افزایش وزن دارد و در اصل اینگونه نیست، فواید سلامتی بی شماری با این محصول شیرین نیز در ارتباطند. در این مطلب به مهمترین خواص شکلات اشاره شده است.
- محافظت از قلب
- برای قلب و گردش خون بسیار مناسب است
مطالعه جدیدی نشان داده که شکلات تلخ به انعطاف پذیری عروق خونی یاری کرده و از چسبیدن گلبول های سفید به دیواره های رگ های خونی جلوگیری می نماید. هر دو مورد ذکر شده از عوامل شایع عفونت های شریانی است که خواص شکلات نقش به سزایی در بهبود آن ها دارد.
همچنین در یک مطالعه 9 ساله سوئدی که بیش از31 هزار زن را مورد بررسی قرار داده، معلوم شد در افرادی که هفته ای یک یا دو بار شکلات تلخ مصرف می کرده اند، خطر سکته قلبی تا یک سوم کاهش یافته است. مطالعات بعدی نیز نشان داده است که علاوه بر سکته قلبی، مصرف شکلات خطر ابتلا به سکته مغزی را نیز کم می نماید.
- باعث رفع سرفه می شود
شکلات نیز همانند کدئین به دلیل تئوبرومین موجود در آن، سرفه را متوقف می کند. ماریا بلویس، استاد بخش داروشناسی در موسسه ملی قلب و ریه در لندن، می گوید:
شکلات علاوه بر طعم دلنشینی که دارد، هیچ گونه عارضه جانبی منفی ندارد، در حالیکه کدئین باعث می شود تا افراد اغلب احساس خواب آلودگی و کسل بودن کنند.
- حاوی املاح معدنی است
شکلات تلخ حاوی مواد معدنی سودمندی از جمله پتاسیم، روی و سلنیوم است؛ همچنین 100 گرم شکلات تلخ، تقریباً 67 درصد از آهن مورد نیاز بدن را تامین می نماید.
- میزان کلسترول را کاهش می دهد
معین شده است که مصرف شکلات، از طرفی سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و از سوی دیگر موجب افزایش کلسترول خوب می شود. خواص شکلات شامل کاهش خطر بیماری قلبی -عروقی نیز خواهد شد.
به این 7 دلیل شکلات تلخ بخورید
به کاهش وزن یاری می نماید
شکلات می تواند به کاهش وزن نیز یاری کند. این یک واقعیت است! عصب شناس معروف، ویل کلاور می گوید:
خوردن تکه کوچکی از شکلات، 20 دقیقه قبل از غذا، هورمون هایی را در مغز ترشح می نماید که به مغز پیام سیر شدن می دهد. درنتیجه باعث می شود کمتر غذا بخوریم.
- برای مادران و نوزادان بسیار مفید است
یک مطالعه فنلاندی نشان داده که شکلات باعث کاهش استرس زنان باردار می شود و نوزادان مادرانی که در دوران بارداری شکلات مصرف می کنند، بیشتر از نوزادان دیگر، می خندند.
- از خطر ابتلا به دیابت جلوگیری می نماید
مصرف شکلات تلخ برای بهبود حساسیت به انسولین تایید شده است. بنابراین شکلات تلخ - در حالت معمول - ممکن است در تاخیر یا جلوگیری از خطر ابتلا به دیابت مفید باشد.
برای سلامت پوست مفید و موثر است
فلاونول های موجود در شکلات می توانند پوست را در مقابل آسیب های خورشید محافظت کرده و شما را در داشتن پوستی شاداب، زنده و جوان یاری کنند.
- برای مغز شما مفید است
تصور می شود که میزان فلاونوئیدها با کم شدن حافظه در افراد مسن کاهش می یابد. به دلیل وجود این ماده در شکلات تلخ، و ویژگی های ضدالتهابی آن در درمان آسیب های مغزی نیز مفید است.
- به شما احساس خوشحالی می دهد
شکلات حاوی فنیل اتیلامین (PEA) است، این همان ماده ای است که مغز هنگام عاشق شدن، ترشح می نماید. فنیل اتیلامین مغز شما را تشویق می نماید تا آندورفین های حس خوب را رها سازد.
همانطور که دیدید، شکلات دارای مزیت های باور نکردنی بسیاری است، پس بهتر است روزانه از خوردن چند تکه شکلات، به ویژه شکلات تلخ دریغ نکنید.
منبع: همشهری آنلاین