پرداخت قبض تلفن ثابت چگونه انجام می گردد؟
به گزارش چه خبر آنلاین، تا چند سال قبل برای تلفن، برق، گاز و دیگر پرداخت ها قبض کاغذی صادر می شدند که هر ماه به خانه هایمان ارسال می شدند. جدا از مصرف بی رویه از کاعذ، خیلی وقت ها برگه ها در اثر جا به جایی گم می شدند یا به دستمان نمی رسید. اما با دیجیتالی شدن خدمات، قبض های کاغذی کم کم از بین رفتند و جای خود را به روش های مدرن تر دادند. در ابتدا، شاید برای بسیاری از افراد کنار آمدن با این تغییر چندان ساده نبود؛ خیلی ها عادت داشتند که به یاری قبض و با مراجعه به بانک یا دستگاه های خودپرداز هزینه ها را پرداخت نمایند. با حذف قبض های کاغذی، روند پرداخت هم متحول شد. این تغییر در کنار مزایای بسیاری که داشت، چالش هایی را هم به همراه آورد. بسیاری از مردم به خصوص افراد مسنی که آشنایی با روش های پرداخت دیجیتال نداشتند، نمی دانستند چگونه قبض تلفن ثابت خود را دریافت و پرداخت نمایند. خیلی افراد هم پرداخت قبض را فراموش می کردند و ناگهان با قطعی روبرو می شدند.

قبوض تلفن هم از این امر مستثنی نیستند و در سال های اخیر در روند پرداخت قبض تلفن ثابت تحولات زیادی اتفاق افتاده است. هم اکنون می توانید بدون احتیاج به مراجعه حضوری و در کمترین زمان ممکن، بدهی تلفن ثابت خود را پرداخت کنید. برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد که می توانید با توجه به امکانات خود برترین روش را برای خود انتخاب کنید. با این حال ممکن است با روش های مختلف پرداخت تلفن ثابت آشنا نباشید.
خواندنی ها
12 راز افرادی که هزینه کمی برای قبض ها پرداخت می نمایند
پرداخت قبض تلفن ثابت با موبایل
قبض های تلفن ثابت به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: قبض سرانجام دوره و قبض میان دوره. قبض سرانجام دوره معمولا برای یک دوره زمانی تعیین مانند یک ماه یا یک فصل صادر می شود و شامل هزینه های تمامی مکالمات، هزینه خدمات، مالیات ها و تخفیف ها می باشد. قبض سرانجام دوره معمولا پس از سرانجام دوره به مشتری ارسال می شود و باید تا تاریخ تعیین پرداخت شود. قبض میان دوره زمانی است که در صورتی که مشترک تغییری در خدمات خود ایجاد کند یا به هر علتی مصرف وی در فاصله میان دو دوره صورتحساب بیشتر از حد معمول باشد، صادر می شود. این قبض به گونه ای است که هزینه مصرف اضافی یا تغییرات دیگر در خدمات مشترک را در بر می گیرد. از آنجایی که بیشتر افراد به گوشی هوشمند دسترسی دارند، یکی از اولین پیشنهاد ها پرداخت قبض تلفن ثابت با موبایل است. روش های پرداخت قبض تلفن ثابت با گوشی متنوع هستند که می توانید از بین آن ها یکی را انتخاب کنید.
استفاده از کدهای دستوری
راحت ترین کار استفاده از کدهای دستوری (USSD) است و تقریبا همه اپراتورها و بانک ها از آن پشتیبانی می نمایند. برای این کار احتیاجی به اینترنت نیست و تنها با شماره گیری یک کد تعیین به وسیله موبایل می توان این کار را انجام داد.
ابتدا باید کد دستوری مربوط به بانک یا اپراتور خود را شماره گیری کنید. برای پرداخت قبض تلفن ثابت چه کدی بزنیم؟ بعضی از کدهای پرکاربرد شامل #1* برای همراه اول، #7* برای ایرانسل، #717*برای بانک ملی، #712* برای بانک ملت، #719*برای بانک صادرات، #724* برای بانک سامان و #720* برای بانک پاسارگاد هستند. پس از شماره گیری، منویی روی صفحه ظاهر می شود که گزینه های مختلفی مانند خرید شارژ، پرداخت قبوض، انتقال وجه و سایر خدمات را نمایش می دهد. در این مرحله باید گزینه مربوط به پرداخت قبض تلفن ثابت را انتخاب نموده و عدد آن را وارد کنید. در ادامه سامانه از شما درخواست می نماید که شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد کنید که در پیغامک قبض ارسال شده برایتان قابل مشاهده است. این دو عدد را باید با دقت تایپ نموده و ارسال کنید.
در صورت صحیح بودن اطلاعات، مبلغ قبض نمایش داده می شود و در صورتی که مبلغ درست باشد، باید اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کنید. معمولا اطلاعات مورداحتیاج شامل شماره 16 رقمی کارت بانکی، رمز دوم پویا که به وسیله پیغامک دریافت می شود، CVV2 که یک عدد سه یا چهار رقمی روی کارت است و تاریخ انقضای کارت به صورت دو عدد ماه و دو عدد سال است. پس از وارد کردن این اطلاعات و پرداخت، یک پیغام تایید روی صفحه نمایش داده می شود و معمولا پیغامکی حاوی جزئیات تراکنش از طرف بانک یا اپراتور ارسال می شود که نشان می دهد پرداخت با موفقیت اجرا شده است. در صورتی که خطایی دریافت کردید، ممکن است شناسه قبض یا شناسه پرداخت را اشتباه وارد نموده باشید، کارت بانکی شما رمز دوم پویا نداشته باشد و یا موجودی حساب کافی نباشد. در چنین شرایطی می توانید مجددا اطلاعات را آنالیز نموده و دوباره اقدام کنید.
اپلیکیشن های پرداخت قبض تلفن ثابت
اگر قبض های مختلفی برای پرداخت دارید، پیشنهاد می شود از اپلیکیشن های پرداخت قبض بهره ببرید که می توانید از آن ها برای پرداخت قبوض مختلف بهره ببرید. این برنامه ها معمولا امکانات بیشتری مانند مشاهده جزئیات قبض، پرداخت سریع، ذخیره اطلاعات برای پرداخت های بعدی و حتی دریافت گزارش پرداخت ها را ارائه می دهند. یکی از این برنامه ها اپلیکیشن مخابرات من است که به طور اختصاصی برای مدیریت قبوض تلفن ثابت طراحی شده است. در این برنامه می توان قبض های میان دوره و سرانجام دوره را مشاهده کرد، مبلغ بدهی را آنالیز کرد و به راحتی پرداخت را انجام داد. علاوه بر این، به راحتی می توانید به مشاهده سوابق پرداختی و پیگیری شرایط حساب دسترسی پیدا کنید.
یکی دیگر از برنامه های کاربردی اپلیکیشن قبضینو است که به یاری این اپلیکیشن می توانید با وارد کردن شماره تلفن و کد شهر، قبض تلفن ثابت خود را استعلام بگیرند و به صورت آنلاین پرداخت نمایند. این اپلیکیشن از روش های پرداخت مختلف پشتیبانی می نماید و قابلیت ذخیره شماره تلفن برای پرداخت های بعدی هم وجود دارد، به این ترتیب احتیاجی به وارد کردن مداوم اطلاعات وجود ندارد و در پرداخت های بعدی کار تان راحت تر است.
اپلیکیشن آپ هم یکی از پرکاربردترین برنامه های پرداخت در ایران است که علاوه بر پرداخت قبض تلفن ثابت، امکانات دیگری مانند خرید شارژ، پرداخت قبوض آب، برق و گاز، انتقال وجه و حتی خرید بلیت ارائه می دهد. این اپلیکیشن رابط کاربری ساده ای دارد و کاربران می توانند بدون احتیاج به وارد کردن اطلاعات کارت بانکی در هر پرداخت، تنها با ذخیره اطلاعات کارت، پرداخت های خود را سریع تر انجام دهند. علاوه بر این اپلیکیشن ها، بسیاری از بانک ها در اپلیکیشن های همراه خود مانند همراه بام ملی، همراه بانک ملت، موبایل بانک پاسارگاد، تاپ، 724 و سایر برنامه های مالی هم پرداخت قبوض تلفن ثابت را فراهم نموده اند. کاربران با وارد شدن به بخش پرداخت قبوض، می توانند با استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت، مبلغ قبض را مشاهده نموده و پرداخت خود را انجام دهند. بسیاری از این برنامه ها پرداخت اتوماتیک قبوض دارند، به این معنی که می توان تنظیم کرد که قبض ها در موعد تعیینی به صورت اتوماتیک پرداخت شوند.
مزیت استفاده از این اپلیکیشن ها در مقایسه با کدهای دستوری این است که امکانات بیشتری در این برنامه ها وجود دارند و افراد می توانند به سوابق پرداختی خود دسترسی داشته باشند و بعلاوه بعضی از این برنامه ها امکان دریافت نوتیفیکیشن یادآوری برای پرداخت قبض را هم ارائه می دهند. علاوه بر این در بعضی از اپلیکیشن ها سایر امور مانند پرداخت قبض ایرانسل و پرداخت قبض همراه اول هم قابل انجام هستند. این روش به علت سرعت، امنیت و راحتی یکی از برترین گزینه ها برای پرداخت قبض تلفن ثابت محسوب می شود.
پرداخت قبض تلفن ثابت به وسیله 2000
یکی دیگر از این روش ها، تماس با سامانه 2000 است که می توانید با گوشی با این شماره تلفن پرداخت قبض تلفن ثابت تماس بگیرید. پس از برقراری تماس، سیستم گویا شما را هدایت می نماید تا اطلاعات لازم را وارد کنید. ابتدا باید شماره تلفن ثابت خود را همراه با کد شهر وارد کنید تا سامانه قبض شما را شناسایی کند. سپس سیستم به طور اتوماتیک مبلغ قبض را اعلام نموده و از شما می خواهد که اطلاعات پرداخت را تکمیل کنید.
برای پرداخت قبض به وسیله این سامانه، باید شماره کارت بانکی و رمز دوم کارت خود را وارد کنید. اگر رمز دوم (رمز اینترنتی) ندارید، قبل از استفاده از این روش، باید به وسیله دستگاه های خودپرداز بانک خود، رمز دوم کارت را فعال کنید. پس از وارد کردن اطلاعات کارت، سامانه پرداخت را انجام داده و شماره پیگیری تراکنش را در اختیار شما قرار می دهد. بهتر است این شماره پیگیری را یادداشت کنید تا در صورت احتیاج بتوانید شرایط پرداخت خود را آنالیز کنید.
روش پرداخت قبض تلفن ثابت به وسیله 2000 احتیاج به اینترنت یا اپلیکیشن های بانکی ندارد. این روش بعلاوه برای افرادی که گوشی هوشمند ندارند یا نمی خواهند اطلاعات بانکی خود را در اپلیکیشن های مختلف وارد نمایند، بسیار مناسب است. یکی از مزیت های مهم این روش، دسترسی 24 ساعته و امکان پرداخت سریع قبض بدون احتیاج به مراجعه حضوری یا استفاده از روش های پیچیده تر است. بعلاوه اگر چندین قبض پرداخت نشده داشته باشید، می توانید به وسیله همین سامانه آن ها را به صورت یکجا پرداخت کنید.
سایت های پرداخت تلفن ثابت
افزون بر روش های ذکر شده در قسمت های پیشین می توانید از سایت های اینترنتی برای پرداخت بهره ببرید. در این روش بدون احتیاج به تماس تلفنی یا نصب اپلیکیشن، می توانید مراحل مشاهده و پرداخت را انجام دهید. وب سایت رسمی مخابرات ایران یکی از اصلی ترین گزینه هاست که به وسیله آن می توانید با وارد کردن شماره تلفن ثابت به همراه کد شهر، مبلغ قبض را مشاهده نموده و آن را پرداخت کنید. علاوه بر سایت رسمی مخابرات، سامانه هایی مانند قبضینو، سداد، پرداخت قبض بانک ها و سایر پلتفرم های آنلاین هم قابلیت پرداخت تلفن ثابت را ارائه می دهند. در این سایت ها، معمولا پس از وارد کردن شماره تلفن و کد شهر، جزئیات قبض نمایش داده می شود و شما می توانید به وسیله کارت بانکی و وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره کارت، CVV2، تاریخ انقضا و رمز پویا مبلغ قبض را پرداخت کنید. پس از تکمیل فرآیند پرداخت، معمولا رسید تراکنش در اختیار شما قرار می گیرد که می توانید آن را ذخیره کنید.
البته این روش به دقت ویژه ای احتیاج دارد و بهتر است برای جلوگیری از مسائل احتمالی، همواره از سایت های معتبر مانند وب سایت رسمی مخابرات ایران یا درگاه های پرداخت امن بانکی بهره ببرید و از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی در سایت های نامعتبر خودداری کنید. در مجموع، پرداخت قبض به وسیله سایت های اینترنتی یک روش سریع، راحت و امن است که انجام آن در هر ساعت از شبانه روز و از هر مکانی که دسترسی به اینترنت دارید، فراهم است.
شماره پرداخت قبض تلفن ثابت
برای پرداخت قبض تلفن ثابت به وسیله شماره تلفن، می توانید از سامانه های 2000 و 2020 بهره ببرید. این شماره به راحتی پرداخت قبوض تلفن ثابت را به وسیله تماس با شماره های ذکر شده برایتان فراهم می نمایند. با تماس با شماره 2000، ابتدا باید شماره تلفن ثابت خود را همراه با کد شهر وارد کنید تا سیستم به طور اتوماتیک قبض شما را شناسایی کند. سپس مبلغ قبض اعلام می شود و در صورت تایید می توانید اطلاعات کارت بانکی خود را وارد نموده و پرداخت را انجام دهید. در این روش احتیاجی به اینترنت یا اپلیکیشن های مختلف نیست و تنها کافی است شماره کارت بانکی و رمز دوم آن را وارد کنید.
پرداخت قبض تلفن ثابت به وسیله 2020
روش دیگری که وجود دارد، تماس با شماره 2020 است. پس از تماس با این شماره، اطلاعات مشابهی مانند شماره 2000 از شما درخواست می شود و ابتدا با وارد کردن شماره تلفن ثابت، تایید آن و با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی، پرداخت انجام می شود. روش پرداخت قبض تلفن ثابت به وسیله 2020 همانند شماره 2000، احتیاجی به استفاده از اینترنت ندارد و به راحتی و سریع انجام می شود. با این حال احتیاج به رمز دوم دارید. در انتهای پرداخت شماره رهگیری پرداخت به شما اعلام می شود که بهتر است برای پیگیری های بعدی آن را یادداشت کنید. این روش برای افرادی که نمی خواهند از اپلیکیشن ها یا سایت های اینترنتی استفاده نمایند، گزینه ای ساده و کارآمد خواهد بود.
پرداخت قبض تلفن ثابت بدون شناسه
کسانی است که به هر علتی به شناسه قبض خود دسترسی ندارند و دنبال روش های پرداخت قبض تلفن ثابت بدون شناسه هستند، می توانند به راحتی شناسه خود را بازیابی نمایند. اگر به شناسه قبض تلفن ثابت خود دسترسی ندارید، می توانید از سرویس پیغامکی مخابرات بهره ببرید. در این روش، کافی است شماره تلفن ثابت خود را همراه با کد شهر به شماره 3000713 ارسال کنید. پس از ارسال این پیغامک، سیستم به طور اتوماتیک اطلاعات قبض شما را پردازش نموده و جزئیات آن شامل مبلغ قابل پرداخت، شناسه قبض و شناسه پرداخت را برایتان ارسال می نماید. این اطلاعات برای پرداخت قبض ضروری هستند، زیرا در روش های مختلف پرداخت مانند اپلیکیشن های بانکی یا کدهای USSD از آن ها استفاده می شود.
بعد از دریافت پیغامک حاوی جزئیات قبض، می توانید یکی از روش های پرداخت را انتخاب کنید. این روش احتیاجی به نصب اپلیکیشن یا داشتن حساب بانکی خاصی ندارد، زیرا اطلاعات قبض را تنها با یک پیغامک دریافت می کنید و سپس می توانید از هر روشی که برایتان راحت تر است، پرداخت را انجام دهید. از طرفی، این روش می تواند برای افرادی که از تلفن های ساده استفاده می نمایند یا دسترسی به اینترنت ندارند، بسیار مفید باشد. روش های پرداخت مختلفی برای این نوع قبض ها وجود دارد. شما می توانید از دستگاه های خودپرداز برای پرداخت بهره ببرید یا به وسیله اپلیکیشن های بانکی، به راحتی پرداخت را انجام دهید. بعلاوه، اگر تمایلی به استفاده از روش های آنلاین ندارید، می توانید با استفاده از کدهای USSD، پرداخت را به طور سریع و بدون احتیاج به اینترنت انجام دهید. این ویژگی ها باعث می شود که این فرآیند به یک گزینه مناسب برای تمامی افراد با شرایط مختلف تبدیل شود. بعلاوه اگر قصد بازیابی شناسه پرداخت را ندارید، می توانید روش های دیگری بهره ببرید. در روش هایی مانند شماره گیری با تلفن 2000 و 2020 معمولا تنها احتیاج به شماره تلفن ثابت خود دارید و می توانید به راحتی پرداخت خود را انجام دهید.
کد دستوری پرداخت قبض تلفن ثابت
همانطور که ذکر شد یکی از روش های پر کاربرد برای این کار به وسیله گوشی، استفاده از کدهای دستوری است که احتیاج به اینترنت هم ندارد. کد دستوری پرداخت قبض تلفن ثابت برای اپراتورها و بانک ها فرق دارد که می توانید بدون احتیاج به وارد کردن اطلاعات زیاد، قبوض خود را پرداخت کنید. به عنوان مثال، برای همراه اول، کد #1* و برای ایرانسل کد #7* است. برای هر کدام از بانک ها هم کدهای مشابه وجود دارند. پس از شماره گیری این کدها، منویی برای شما باز می شود که باید گزینه پرداخت قبض تلفن ثابت را انتخاب کنید. سپس شناسه قبض و شناسه پرداخت که در پیغامک قبض برایتان ارسال شده است را وارد می کنید. پس از تایید اطلاعات، مبلغ قبض نمایش داده می شود و باید اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کنید تا پرداخت انجام شود.
پرداخت قبض تلفن ثابت با تلفن
اگر به گوشی هوشمند دسترسی ندارید، راحت ترین روش پرداخت قبض تلفن ثابت با تلفن، تماس با شماره های 2000 و 2020 است. این سامانه به طور اتوماتیک شما را هدایت می نماید. شما باید شماره تلفن ثابت خود را همراه با کد شهر وارد کنید تا مبلغ قبض اعلام شود. سپس اطلاعات کارت بانکی خود را وارد نموده و پرداخت انجام می شود.
سخن سرانجامی
در نهایت، با پیشرفت های فناوری و توسعه روش های پرداخت دیجیتال، دیگر احتیاجی به نگرانی بابت پرداخت قبوض تلفن ثابت وجود ندارد. حالا می توانیم از روش های مختلف و متنوعی همانند استفاده از کدهای دستوری، اپلیکیشن ها، سامانه های تلفنی و سایت های آنلاین بهره برداری کنیم تا به راحتی و بدون دردسر، قبوض خود را پرداخت کنیم. این تحولات نه تنها باعث کاهش مصرف کاغذ و صرفه جویی در وقت می شود، بلکه دسترسی به خدمات را سریع تر و امن تر می نماید. افزون بر پرداخت قبض تلفن ثابت، سایر امور مانند رهگیری مرسوله پستی، استعلام چک صیادی و مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی هم این روز ها به لطف تکنولوژی تسهیل شده اند و از داخل خونه بدون احتیاج به مراجعه حضوری به شعب قابل انجام هستند. بنابراین، با بهره گیری از این امکانات نوین، دیگر هیچ چیزی نمی تواند مانع از پرداخت به موقع قبوض شود و زندگی دیجیتال هر روز راحت تر و کارآمدتر از گذشته پیش می رود.
منبع:
خواندنی ها
اگر آیفون دارید، مراقب مبلغ قبض های تان باشید
منبع: دیجیکالا مگ