اولتیماتوم یک ماهه به مالکان گودهای پرخطر ، 2 پیشنهاد برای ساماندهی چاله هایی که تهران راتهدید می نماید
به گزارش چه خبر آنلاین، نشست معین تکلیف و ساماندهی گودهای پر خطر جنوب غرب مرکز امروز برگزار و در نهایت مقرر شد مالکان و ذینفعان معادن شن و ماسه، ظرف مدت یک ماه، نسبت به ساماندهی شن چاله های ایجاد شده اقدامات لازم را صورت دهند.
به گزارش خبرنگاران، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در نشست تعیین تکلیف و ساماندهی گودهای پر خطر جنوب غرب مرکز (معادن شن و ماسه، شرکت های بهینه ساز خلیج فارس و فربت، شن و ما) گفت: مرکز در حال حاضر با دو چالش مهم فروچاله ها و نشست زمین روبرو است.
مهدی عباسی افزود: نگاه مدیریت جامع شهری به این موضوع، نگاهی پیشگیرانه برای عدم بروز بحران در آینده است و اگر چنین بحرانی نیز به وقوع بپیوندد، مالکان و بهره برداران معادن شن و ماسه بایستی ده ها برابر هزینه ساماندهی را صرف برطرف بحران نمایند.
مالکان، اراضی را برای ساماندهی واگذار نمایند
این عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به نشست های متعددی که برای ساماندهی این گودها برگزار شده و به علت عدم همکاری مالکان و بهره برداران معادن بی نتیجه مانده است، اظهارکرد: امیدواریم این نشست، برای آخرین مرتبه برگزار و ظرف مدت یک ماه تکلیف این معادن تعیین گردد. یا مالکان، اراضی را برای ساماندهی به مدیریت شهری به طور رایگان واگذار و یا پیشنهادات خود را با تعیین نقشه و پیمانکار ارائه نمایند تا تکلیف این معضل بزرگ زیست محیطی پس از مدت ها تعیین گردد.
عباسی بعلاوه با بیان این نکته که مرکز در حال حاضر با دو چالش مهم فروچاله ها و نشست زمین روبرو است، تأکید کرد: این عوامل بارها و بارها در فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز بیان شده است و همیشه از آن به عنوان دغدغه مهم اعضای شورای شهر در جلسات نام برده می گردد.
مماشات را کنار بگذاریم
مرتضی تورک، معاون پیشگیری وقوع جرم و حقوق عامه دادسرای عمومی انقلاب تهران هم در این نشست طی سخنانی با اشاره به جلسات متعدد ساماندهی این معادن در منطقه 18 اظهارکرد: طی سالیان گذشته در کشور بحران های زیادی همانند حادثه پلاسکو، ساختمان مترو پل آبادان، بیمارستان سینا و... به وقوع پیوسته و جان و مال تعداد زیادی از شهروندان را تحت الشعاع قرار داده است اما در این مقوله، بایستی واژه فاجعه زیست محیطی را به کار بست و برای حل و فصل ابعاد مختلف آن مماشات را کنار بگذاریم.
او ادامه داد: به نمایندگی از دستگاه قضا، اعلام می کنم که برای برطرف این معضل بزرگ زیست محیطی، آماده هرگونه همکاری با مدیریت شهری به عنوان متولی اصلی اداره امور شهر هستیم و با عوامل بازدارنده حل و فصل این معضل و عدم نتیجه گیری آن برخورد قانونی صورت می پذیرد.
نگاه مدیریت شهری،منفعت طلبانه نیست
محمد جواد خسروی، شهردار منطقه 18 نیز با بیان این نکته که مدیریت شهری به مقوله تعیین تکلیف و ساماندهی گودهای پر خطر، نگاهی مالی و منفعت طلبانه ندارد و تنها هدفش برطرف دغدغه شهروندان و تأمین امنیت سلامت آنهاست، خاطر نشان کرد: برای حل و فصل این فاجعه بزرگ زیست محیطی، احتیاج به همکاری شرکت های متولی هستیم.
خسروی در خاتمه از برطرف معضلات موجود در بخش حریم با نگاه حاکمیتی مدیریت شهری به جهت ارائه خدمات بهینه به شهروندان و حفظ تنفسگاه مرکز برای مقابله با آلودگی هوا به عنوان یکی از مهمترین اولویت های امسال نام برد.
بر اساس گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 18، در این نشست مقرر شد مالکان و ذینفعان معادن شن و ماسه، ظرف مدت یک ماه، نسبت به ساماندهی شن چاله های ایجاد شده اقدامات لازم را صورت دهند.
منبع: همشهری آنلاین