چرا نباید چای کهنه دم را بنوشیم؟

به گزارش چه خبر آنلاین، خبرآنلاین/ یک کارشناس تغذیه مصرف چای کهنه دم را برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مضر دانست.

چرا نباید چای کهنه دم را بنوشیم؟

فرزاد بابایی با اشاره به وجود انواع چای، گفت: انواع چای از جمله چای سیاه، سبز و سفید در سطح بازار عرضه می گردد که چای سیاه به صورت معمول بیشترین مصرف نماینده را دارد.

بابایی چای تازه دم را عنوان یکی از سالم ترین نوشیدنی ها دانست و اضافه کرد: چای نوشیدنی سالمی است که مصرف آن در جامعه ما هواداران زیادی هم دارد، اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نگردد می تواند برای سلامتی مضر باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود اسید تانیک و اگزالات در چای، گفت: این دو ماده در چای باعث عدم جذب آهن می شوند و اندازه آنها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است.

وی اضافه کرد: به همین علت افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی اندازه زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری نمایند.

بابایی توضیح داد: بعلاوه برای جذب بهتر آهن توصیه می گردد، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری نمایند.

وی در مورد نحوه مصرف چای هم یادآور شد: طبق مطالعات اجرا شده چای داغ یکی از عوامل ایجاد سرطان معده و مری است، بنابراین افراد باید اجازه دهند چای کمی خنک شده و بعد آن را مصرف نمایند.

بابایی اضافه کرد: بعلاوه مصرف زیاد چای کهنه باعث ایجاد ریفلاکس می گردد، بنابراین زیاده روی در مصرف چای داغ و کهنه دم می تواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه چای که در اثر کهنه دم بودن غلیظ شده باشد اصلا قابلیت مصرف ندارد، گفت: چای پررنگ یا کهنه می تواند موجب کم خونی های شدید شده و مسائل دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه می گردد اکیدا از مصرف آن خودداری گردد.

این کارشناس تغذیه مصرف چای را برای افرادی که مسائل گوارشی دارند مضر دانست و اظهار کرد: افرادی که بیماری هایی مانند زخم معده دارند ضروری است مصرف چای را محدود نمایند، بعلاوه افرادی که مبتلا به کم خونی هستند و یا انواع سرطان های دستگاه گوارش را دارند و نیز برای زنان باردار مصرف چای توصیه نمی گردد.

بابایی مصرف مواد شیرین همراه با چای را عامل خطری برای سلامتی دانست و اضافه کرد: بعضی افراد عادت دارند چای را با مواد دیگر مخلوط نمایند یا اینکه چای را همراه با مواد شیرین مصرف نمایند که این کار علاوه بر ازبین بردن خواص چای، موجب افزایش قند و چربی خون می گردد، بنابراین توصیه می گردد افراد حتی المقدور از مصرف مواد شیرین همراه چای خودداری نموده و چای را همراه با تعداد کمی توت خشک، مویز یا خرمای خشک مصرف نمایند.

منبع: همگردی
انتشار: 24 مرداد 1404 بروزرسانی: 24 مرداد 1404 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 1650

به "چرا نباید چای کهنه دم را بنوشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا نباید چای کهنه دم را بنوشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید