انواع اتاق های هتل؛ اصطلاحات رایج اتاق در هتل را بشناسید.
به گزارش چه خبر آنلاین، حتما برای شما هم پیش آمده که هنگام رزرو اتاق های هتل با اصطلاحات عجیب وغریب روبه رو شوید. در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران قصد داریم که شما را با انواع مختلف اتاق های هتل آشنا کنیم تا هنگام رزرو اتاق خود، برترین انتخاب را با توجه به نیازهایتان داشته باشید.
بعلاوه به تفاوت اتاق های هتل می پردازیم و هر کدام را از منظر متراژ، امکانات، تجهیزات و هزینه آنالیز می کنیم. خلاصه که بعد از خواندن این راهنمای جامع انواع اتاق های هتل، می توانید با خیالی آسوده اتاق مناسب خود را در هتل ها انتخاب کنید.
اتاق تک نفره یا سینگل (Single)
اتاق تک نفره یا سینگل مناسب زمان هایی است که تنهایی سفر می کنید. این اتاق می تواند متراژهای کوچک و بزرگ داشته باشد؛ اما فقط یک تخت دارد.
خدمات اتاق سینگل مناسب اقامت یک مهمان است. اگر دیدید که هزینه اتاق سینگل بیشتر از اتاق دبل است اصلا تعجب نکنید، چرا که این مدل اتاق بسیار کاربردی است و خدمات آن به صورت اختصاصی ارائه می گردد.
اتاق دو نفره دبل (Double)
در تیپ بندی اتاق های هتل، اتاق دو نفره دبل، مناسب زوج هایی است که دو نفره سفر می نمایند. بر اساس استانداردهای هتل، تخت این اتاق، دو نفره سایز کینگ یا کوئین است. در بعضی هتل های 2 و 3 ستاره ممکن است اتاق دبل، دو تخت یک نفره به هم چسبیده داشته باشد. البته که در هتل 4 و 5 ستاره چنین چیزی وجود ندارد.
اتاق دو نفره تویین (Twin)
یکی دیگر از انواع مختلف اتاق در هتل، اتاق دو نفره تویین است که برای مسافرت های کاری و محبت آمیز که با همکار و دوستان خود هم اتاق هستید، گزینه مناسبی است. این اتاق دو تخت یک نفره دارد که با فاصله از هم قرار گرفته اند. بسته به نوع هتل سایز تخت و امکانات اتاق تویین فرق دارد و قیمتی کمتر یا برابر با اتاق دبل دارد.
اتاق سه نفره یا تریپل (Triple)
در اصطلاحات اتاق های هتل، اصطلاح تریپل برای اتاق هایی به کار می رود که مناسب اقامت سه مهمان هستند. این اتاق ها ممکن است یک تخت دو نفره با یک تخت یک نفره داشته باشند که بیشتر مناسب خانواده ها است؛ یا اینکه سه تخت یک نفره و جدا از هم در اتاق قرار گرفته باشد که برای سفرهای محبت آمیز و کاری مناسب است.
با توجه به کیفیت و سطح استانداردهای هتل این اتاق ممکن است به جای یک سرویس بهداشتی، دو سرویس بهداشتی داشته باشد.
اتاق کواد یا چهار نفره (Quad)
اتاق کواد یا چهار نفره همان طور که از نامش پیداست، مناسب اقامت چهار مهمان است که با توجه به تعداد تخت ها متراژ زیادی دارد. در تیپ بندی اتاق های هتل، این اتاق کمتر در هتل ها یافت می گردد؛ به این خاطر که کمتر مورد استقبال افراد قرار می گیرد و کاربردی نیست. اتاق کواد ممکن است دو تخت دو نفره یا چهار تخت یک نفره داشته باشد.
اتاق کانکت یا متصل (Connecting Rooms)
یکی از برترین انواع مختلف اتاق های هتل برای اقامت خانوادگی، اتاق کانکت یا متصل است. اتاق کانکت از دو اتاق مجزا تشکیل می گردد که هر کدام از راهرو هتل ورودی مجزا دارند. در همین حال یک در هم بین دو اتاق برای رفت وآمد و ارتباط آسان تر قرار گرفته است. هر کدام از این دو اتاق امکانات مجزا و سرویس بهداشتی مخصوص خود را دارند و بسته به امکانات هتل تعداد تخت های آن متغیر است.
اتاق دلوکس (Deluxe)
اتاق دلوکس یکی از مجلل ترین و گران ترین اتاق های هتل های 5 ستاره است که امکانات و پذیرایی ویژه ای را ارائه می دهد. این اتاق از هر نظر راحت و مجلل است و معمولا برترین منظره را دارد. بعلاوه مبلمان، مساحت و سایر امکانات آن لوکس و بیشتر از سایر اتاق های معمولی است. ظرفیت پذیرش مهمان در اتاق دلوکس به قوانین هتل بستگی دارد.
اتاق های دبل دبل (Double-double)
اتاق های دبل دبل انواع دیگری از اتاق های هتل هستند که می توانند میزبان چهار مهمان باشند. معمولا اتاق دبل دبل دو تخت دو نفره دارد. البته در بعضی از هتل ها در این اتاق دو تخت یک نفره به همراه یک تخت دو نفره قرار گرفته است که می تواند انتخاب خوبی برای سفرهای خانوادگی باشد.
اتاق استاندارد (Standard)
از پرتقاضاترین اتاق های هتل ، اتاق های استاندارد است که از گزینه های مالی و کم هزینه محسوب می گردد. همان طور که احتمالا از نام اتاق حدس زدید، این اتاق لوکس نیست و خدمات ویژه ای ندارد. در واقع اتاق استاندارد یک اتاق معمولی با امکانات اولیه و لازم است که بسته به انتخاب هتل می تواند یک تخته یا دو تخته باشد.
بعلاوه با توجه به سطح هتل، کیفیت اتاق استاندارد و امکانات آن فرق دارد؛ بنابراین در زمان رزرو حتما به امکانات و خدمات اتاق دقت کنید.
اتاق سوپریور (superior)
در میان اصطلاحات اتاق های هتل، سوپریور به اتاق هایی گفته می گردد که از هر لحاظ ویژه و لوکس هستند. مساحت این اتاق بیشتر از سایر اتاق های هتل و مبلمان و طراحی آن لوکس و مجلل است. معمولا منظره اتاق بسیار تماشایی است و خدمات اضافه و ویژه ای هم در آن ارائه می گردد.
اتاق پارلر (Parlor)
در میان انواع اتاق های هتل، کاربرد اتاق پارلر با بقیه اتاق ها فرق دارد. این مدل اتاق هیچ گونه تختخوابی ندارد و تعدادی مبل در آن قرار گرفته است. از اتاق پارلر بیشتر برای قرارهای کاری و مذاکرات تجاری و سیاسی استفاده می گردد. بنابراین دقت کنید که این اتاق فقط برای اقامت های چند ساعته کاری مناسب است، نه اقامت شبانه روزی.
اتاق کابانا (Cabana)
یکی دیگر از گران قیمت ترین اتاق های هتل، اتاق های کابانا است. این اتاق ها معمولا جایی در مجاورت استخر، باغ یا دریا قرار دارند و منظره آن ها بسیار چشم گیر است. کابانا معمولا بیش از 30 مترمربع وسعت دارد و بنا به کیفیت هتل مبلمان و تعداد تخت آن فرق دارد. در نظر داشته باشید بعضی از هتل های ایرانی صرفا به اتاق هایی که بزرگ و خارج از ساختمان اصلی هتل باشند، نام کابانا می دهند.
استودیو (Studio)
اتاق استودیو در هتل، اتاق هایی است که در روز برای پذیرایی و در شب به عنوان اتاق خواب استفاده می شوند. در این اتاق از مبلمان تخت خواب شو استفاده می گردد تا بتواند نقش های مختلفی را ایفا نماید. تعداد این کاناپه ها بنا به درخواست شما و قوانین هتل قابل افزایش یا کاهش است. استودیوها امکانات بیشتری نسبت به سایر اتاق ها دارند؛ مثل آشپزخانه و حمام. مساحت این مدل اتاق هم بین 25 تا 40 مترمربع است.
ویلا (Villa)
ویلا جز اتاق هایی هستند که در هر هتلی نمی توانید آن را پیدا کنید. این مدل اتاق از که مجلل ترین و خاص ترین اتاق های هتل محسوب می شوند، بیشتر در هتل های 5 ستاره وجود دارند. ویلا امکانات لوکسی مثل سالن نشیمن، تراس، جکوزی، آشپزخانه و حمام بزرگ دارد و یکی از برترین انتخاب ها برای سفرهای خانوادگی است. مجدد باید بگوییم که بسته به نوع هتل، امکانات و خدمات ویلا متفاوت می گردد.
آپارتمان (Apartment)
نوع دیگری از اتاق های هتل وجود دارد که به آپارتمان معروف است. اگر قصد سفری طولانی و خانوادگی را دارید، اما نمی خواهید به مقدار ویلا هزینه کنید، باید به سراغ آپارتمان بروید. آپارتمان قیمت و وسعت کمتری نسبت به ویلا دارد و ممکن است امکانات آن هم کمتر باشد.
به صورت کلی آپارتمان بخش هایی مثل نشیمن، اتاق خواب، آشپزخانه، حمام و دستشویی دارد. بیشتر آپارتمان ها برای اقامت دو نفر طراحی شده اند، اما بسته به هتل ممکن است امکان افزایش نفرات در آپارتمان وجود داشته باشد.
سوئیت هتل (Suite)
سوئیت هتل نوعی از اتاق های هتل است که ابعاد و امکانات بیشتری نسبت به اتاق های معمولی دارند. سوئیت ها تجهیزات، امکانات و خدمات بیشتری دارند و به تبع گران تر هم هستند. متراژ سوئیت ها بین 70 تا 100 مترمربع است و درون خود حداقل یک اتاق خواب و یک نشیمن دارند.
این مدل اتاق برای سفرهای گروهی مناسب است که افراد می خواهند علاوه بر ارتباط آسان با یکدیگر، حریم خصوصی و در عین حال مکانی مشترک برای وقت گذرانی هم داشته باشند. در ادامه به انواع مختلف سوئیت در هتل و تفاوت های آن ها می پردازیم.
- جونیور سوئیت (Junior Suite)
اولین مدل سوئیتی که می خواهیم با آن آشنا شویم، جونیور سوئیت است. همان طور که از نام این مدل سوئیت پیداست، متراژ و تجهیزات کمتری نسبت به سوئیت عادی دارد. جونیور سوئیت ها معمولا اتاق خواب مجزا ندارند و محل خواب با پارتیشن از نشیمن جدا می گردد. بعلاوه جونیور سوئیت گنجایش تعداد کمتری مهمان را در خود دارد.
بسته به نوع هتل، می توانید درخواست تخت یک نفره اضافه برای نفرات اضافه (معمولا تا 2 نفر) داشته باشید.
- سوئیت دوبلکس (Duplex Suite)
سوئیت دوبلکس همان طور که از نامش پیداست، سوئیتی دو طبقه است که یکی از برترین انتخاب ها برای اقامت های گروهی محسوب می گردد. تجهیزات این مدل سوئیت در دو طبقه پخش می گردد. آشپزخانه، نشیمن و سرویس بهداشتی در طبقه پایین و اتاق خواب ها در طبقه دوم قرار گرفته است.
با توجه به استانداردهای هتل، سوئیت دوبلکس می تواند چند سرویس بهداشتی داشته باشد. این مدل سوئیت ها با توجه به متراژ بالا، تجهیزات کامل و قابلیت اقامت تعداد افراد بیشتر، هزینه بالاتری نسبت به سوئیت عادی دارند.
- فیستا سوئیت (Fiesta Suite)
فیستا سوئیت نامی است که شاید کمتر شنیده باشید، چرا که این مدل سوئیت معمولا در هتل های داخلی پیدا نمی گردد. فیستا سوئیت در هتل هایی وجود دارد که سالن پذیرایی بزرگ یا به قولی تالار جشن دارند. این مدل سوئیت به نام سوئیت ماه عسل (HONEYMOON SUITE) هم معروف است.
فیستا سوئیت در اختیار صاحب مجلس یا همان عروس و داماد قرار می گیرد و معمولا هزینه آن روی ورودی تالار حساب می گردد. امکانات و متراژ این سوئیت همچون سوئیت های عادی است.
- سوئیت پرزیدنتال یا رویال (Presidential Suite)
شاید بتوانیم سوئیت پرزیدنتال یا رویال را لوکس ترین و گران ترین اتاق در هتل ها بنامیم. این سوئیت های رویایی در همه ابعاد از سایر اتاق ها و سوئیت ها بالاتر هستند. متراژ سوئیت رویال به مقدار یک خانه مسکونی است و مساحتی بین 80 تا 350 متر دارد و به تبع هزینه اقامت در آن بیشتر از سایر سوئیت ها است. منظره سوئیت پرزیدنتال جز چشم مقدارای خاص هتل است و در سایر اتاق ها پیدا نمی گردد. جالب است بدانید که این مدل سوئیت تنها در هتل های 5 ستاره وجود دارد.
امکانات ویژه این سوئیت شامل پیشخدمت شخصی، خدمات ویژه، وعده های غذایی مخصوص، تخت های کینگ، دکوراسیون و مبلمان لوکس می گردد. این سوئیت ها چند حمام یا سرویس بهداشتی، سالن پذیرایی بزرگ، نشیمن و ناهارخوری جداگانه دارند. بعلاوه خدمات دیگری مثل استخر، سونا، جکوزی، ماساژ، آرایشگاه، باشگاه، سالن کنفرانس، سالن جلسه برای این مدل سوئیت رایگان است.
انواع تخت های اتاق های هتل
هنگام رزرو اتاق خود، در قسمت توضیحات و امکانات ممکن است با انواع تخت های مختلف روبه رو شوید و در انتخاب سردرگم شوید. در این بخش انواع تخت های هتل و تفاوت آن ها را به شما معرفی می کنیم.
-کینگ
کینگ بزرگ ترین و راحت ترین تختی است که می توانید در هتل داشته باشید. این تخت مناسب دو نفر است و ابعادی در حدود 193*203 سانتی متر دارد. برای اقامت در اتاق هایی با تخت کینگ، معمولا باید هزینه بیشتری بپردازید.
-کوئین
تخت کوئین، نوع دیگری از تخت های دو نفره است که ابعاد کوچک تری نسبت به تخت های کینگ دارد. ابعاد تخت کوئین 152*203 سانتی متر است و هزینه اتاق هایی با تخت کوئین نسبت به اتاق هایی با تخت کینگ کمتر است.
-دبل
تخت دبل نوع دیگری از تخت های دو نفره است که نسبت به سایر آن ها ابعاد کوچک تری دارد. سایز تخت دابل حدود 140*190 سانتی متر است و عرض کمتری نسبت به مدل کینگ و کوئین دارد.
توصیه های خبرنگاران در انتخاب انواع اتاق های هتل
برای داشتن برترین انتخاب هنگام رزرو اتاق در هتل، توصیه های زیر را بخوانید.
- در نظر داشته باشید که بسته به تعداد ستاره های هتل و کیفیت آن، امکانات و هزینه اتاق های مشابه می تواند متفاوت باشد.
- هنگام رزرو اتاق حتما توضیحات آن را در وب سایت رسمی هتل کامل بخوانید.
- با توجه به نیازهای شخصی خود، اتاق ها را بسنجید. برای مثال انتخاب سوئیت برای خانواده ای با بچه ها خردسال و انتخاب اتاق کانکت برای خانواده ای با بچه ها نوجوان یا بزرگ تر مناسب تر است.