کمین کرونا در صف نان داغ

به گزارش چه خبر آنلاین، صف نانوایی یکی از مکان های آلوده و انتقال دهنده ویروس کروناست زیرا افراد تنها می خواهند یک نان بخرند و برای انجام این کار روزانه همیشگی به رعایت بهداشت و تراکم در این شرایط بی توجه اند.

کمین کرونا در صف نان داغ

به گزارش خبرنگاران آنلاین، غافل از همه سادگی کار روزمره برای تهیه یک نان که یکی از پیش پا افتاده ترین کارهای هر کسی بوده، اکنون به واسطه شیوع بیماری ویروس کرونا، همین حضور در نانوایی یکی از تهدیدها و لحظه های خطرآفرین برای هر فرد است تا به دلیل بی توجهی به کرونا مبتلا گردد و جان و خود و دیگران را به خطر بیندازد.

نان در فرهنگ های بومی و سنتی مردم ایلام از قداست و اهمیت خاصی برخوردار است و ایلامی ها باید حتما سر سفره نان داغ و تازه داشته باشند و حتی بعضی ها با برنج نیز نان می خورند.

این که موضوعی هر چند مهم و اساسی در خرید ساده نان از نانوایی اختلال ایجاد کند و آنرا به یک معضل تبدیل کند در تصور هیچ کسی نمی گنجید اما اکنون خرید نان از 2 جنبه نحوه پخت و نحوه خرید آن و در صف ایستادن به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است.

مسئولان می گویند در قریب به اتفاق نانوایی ها تمامی اصول بهداشت محیط و بهداشت فردی نانواها رعایت می گردد و به آنها آموزش های لازم ارایه شده است و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد خصوصا این که نانوایی ها از دریافت پول نقد نیز امتناع می نمایند و زمینه لازم برای پرداخت پول نان بوسیله کارت های بانکی را فراهم نموده اند.

مشکل و چالش اصلی در حاضر خریداران نان هستند که فاصله اجتماعی مورد نظر را در صف ها رعایت نمی نمایند و اصرار به پرداخت پول نقد دارند موضوعی که به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام نیازمند فرهنگسازی است.

فرهنگ مردم برای تهیه نان نیازمند تغییر

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: فرهنگ مردم برای تهیه نان داغ در هر وعده با توجه به شیوع بیماری کرونا باید تغییر کند زیرا هر روز صبح، ظهر و عصر با ازدحام جمعیت در بعضی نانوایی های سطح شهر روبرو ایم.

یاراله نصیری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: به محض ابلاغ پروتکل بهداشتی براب مهار بیماری کرونا در مورد نانوایی ها بلافاصله مواد ضدعفونی، آب ژاول، ماسک و دستکش برای متصدیان نانوایی ها توسط اتحادیه مهیا شد.

وی افزود: این در حالی است که به ضرورت رعایت بهداشت روزانه و مستمر وممانعت از دریافت پول نقد و استفاده از کارتخوان در دستور کار نهاده شد.

نصیری گفت: شمار زیادی از متصدیان نانوایی ها موارد بهداشتی را در دستور کار خود قرار دادند.

وی گفت: بدون اینکه کسی به سختکوشی، طاقت فرسا بودن کار در نانوایی، سحرخیزی و سختی شرایط متصدیان نانوایی ها توجه کند، این افراد هر روز برای تامین نان داغ سفره مردم در حال کوشش اند.

700نانوایی در ایلام دارای سهمیه آرد فعالیت می نمایند

رئیس سازمان صمت ایلام گفت: اکنون 700 واحد نانوایی در استان ایلام دارای سهمیه آرد در حال فعالیت هستند و 120 واحد آزادپز نیز دارای مجوز و فعال می باشند.

نصیری گفت: بازرسی و نظارت بر نانوایی ها به صورت مرتب انجام می گردد و تا به امروز 38 واحد نانوایی که موارد بهداشتی را رعایت ننموده اند، قطع سهمیه و تعطیل شده اند.

فروش آرد سهمیه ای توسط بعضی نانوایی ها

رییس سازمان صمت ایلام گفت: این در حالی است که شمار زیادی از خانواده ها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اقدام به تهیه آرد از نانوایی ها نموده و خود شخصا در خانه نان سالم تهیه می نمایند.

نصیری گفت: بعضی از نانواها تمایل به فروش آرد سهمیه ای خود دارند و با فروش آرد معمولا ساعت پخت خود را کاهش می دهند که همین عامل موجب تراکم جمعیت در مدت زمان محدود فعالیت نانوایی ها می گردد.

وی افزود: برای برطرف این مشکل باید آرد آزاد در فروشگاه های زنجیره ای و عظیم عرضه گردد و فروش هرگونه آرد به وسیله نانوایی ها ممنوع گردد.

نصیری همچنین به تغییر ساعت پخت نانوایی ها نیز تاکید نمود و گفت: باید ساعت پخت نان افزایش یابد تا مردم نگران تهیه نان نشوند و تراکم در نانوایی به وجود نیاید.

اجرای طرح خط کشی در نانوایی ها

فرماندار ایلام نیز بر ضرورت اجرای طرح خط کشی در نانوایی ها و رعایت فاصله اجتماعی تاکید نمود.

خیراله گراوند گفت: در نشستی با اتحادیه بر ضرورت رعایت مسایل بهداشتی مجدد در نانوایی ها و نصب بنر تاکید شده است.

ضرورت اطلاع رسانی به مردم در مورد خطر کرونا در نانوایی ها

وی تاکید نمود: بسیاری از شهروندان خطر بیماری کرونا در صف نانوایی را جدی نمی گیرند و همین مساله موجب شده است که به رعایت فاصله و توجه به مسایل بهداشتی بصورت جدی توجه ننمایند.

گراوند از صدا و سیما و رسانه ها و فضای مجازی خواست تا با اطلاع رسانی و مطلعی بخشی به شهروندان با تاکید بر ضرورت مسائل بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی یاری نمایند، بیماری کرونا در صف نانوایی ها منتشر نگردد.

وی همچنین به ضرورت جمع آوری میزهای آهنی جلوی نانوایی ها تاکید نمود و گفت: برای پیشگیری از بیماری کرونا و جلوگیری از انتقال ویروس به وسیله این میله ها باید جمع آوری شوند.

گراوند تاکید نمود: خانواده ها باید مطلع باشند زیرا کرونا از بین نرفته است و بی توجهی به رعایت پروتکل بهداشتی موجب شیوع آن می گردد.

فرماندار ایلام گفت: باید نان بسته بندی در فروشگاه ها عرضه گردد و فرهنگ خرید نان بسته بندی و تهیه نان بصورت اینترنتی و تحویل در منزل در این شرایط نهادینه گردد.

سهمیه آرد و زمان پخت نان افزایش می یابد

مدیر غله و خدمات بازرگانی ایلام نیز به به افزایش سهمیه آرد و هنچنین افزایش پخت نان در نانوایی ها تاکید نمود.

کامران سلیمان پور گفت: مشکل تراکم در نانوایی ها در همه استان های کشور وجود دارد و این مساله با توجه به شیوع بیماری کرونا خطر جدی است که باید مورد توجه مردم قرار گیرد.

وی بر ضرورت هوشیار بودن مردم و جدی دریافت بیماری کرونا در صف نانوایی ها تاکید نمود و گفت: متاسفانه بعضی از مردم همراهی و همکاری نمی نمایند در حالی که متصدیان نانوایی ها همه موارد بهداشتی را رعایت می نمایند.

سلیمان پور گفت: بعضی از شهروندان اصرار به پرداخت پول نقد برای دریافت نان دارند در حالی که بر اساس پروتکل بهداشتی دریافت پول نقد در نانوایی ها ممنوع است.

وی تاکید نمود: نانوایی های متخلف هم که به موارد بهداشتی توجه نداشته اند علاوه بر تعطیلی قطع سهمیه شده اند.

رعایت همه موارد بهداشت موجب بازگشایی مجدد نانوایی می گردد

مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام گفت: در صورتی که همه موارد بهداشتی توسط نانوایی های متخلف رعایت گردد این نانوایی ها می توانند مجددا فعالیت خود را شروع نمایند.

سلیمان پور گفت: تداوم تعطیلی نانوایی ها موحب افزایش تراکم صف در سایر نانوایی ها می گردد.

تداوم بازدید کارشناسان بهداشت از نانوایی ها

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: کارشناسان بهداشت همراه با بازرسان بصورت روزانه از شرایط بهداشتی نانوایی ها سرکشی می نماید.

دکتر جمیل صادقی فر گفت: همچنین به منظور مطلع سازی مردم پیغام های بهداشتی برای مطلع سازی مردم تهیه و در محل نانوایی ها نصب می گردد.

وی از همه شهروندان خواست که با جدی دریافت خطر ابتلا به ویروس کرونا در صف نانوایی ها و با توجه به اینکه نمی توان نان را مانند سایر کالاها مورد شست و شو قرار داد، بهداشت نان و رعایت فاصله اجتماعی را مد نظر قرار دهند.

شهروندان نکات بهداشتی در نانوایی را رعایت نمایند

معاون هماهنگی امور مالی استاندار ایلام نیز از مردم خواست: نکات بهداشتی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا در صف نانوایی ها را جدی بگیرند.

حیدر نعمتی گفت: متاسفانه در بعضی از نانوایی ها شهروندان مساله بیماری کرونا را جدی نگرفته و بدون توجه به رعایت فاصله اجتماعی ازدحام می نمایند که این مساله خطر شیوع بیماری کرونا را افزایش می دهد.

وی تاکید نمود: سلامت شهروندان، متصدیان نانوایی ها و خانواده آنان باید در اولویت باشد و پروتکل های بهداشتی ابلاغی در نانوایی ها هم توسط متصدیان نانوایی ها و هم توسط خود مردم بخوبی رعایت گردد.

نعمتی افزود: اکنون بیشتر نانوایی ها موارد بهداشتی را بخوبی رعایت می نمایند اما بعضی از شهروندان با ایجاد تراکم جمعیت در صف نانوایی، بی توجه به مسایل بهداشتی بوده و این مساله خطر انتشار ویروس کرونا را افزایش می دهد.

نانوایی های متخلف قطع سهمیه شده اند

معاون هماهنگی امور مالی استاندار ایلام گفت: با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، شرکت غله، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه با نانواهایی که به پروتکل بهداشتی توجه ننموده اند، برخورد شده و قطع سهمیه شده اند.

نعمتی گفت: اکنون خود مردم باید پای کار بیایند و در راستای حفظ سلامت خود و خانواده هایشان موارد بهداشتی را در نانوایی ها به ویژه از نظر فاصله گذاری اجتماعی رعایت نمایند.

وی گفت: باید فرهنگ سازی لازم در مورد رعایت فاصله اجتماعی و جلوگیری از تراکم در نانوایی ها صورت گیرد و خود مردم برای حفظ سلامت خود و خانواده شان پای کار باشند.

نعمتی بر رعایت پروتکل بهداشتی، خط کشی در نانوایی ها و رعایت فاصله، بازدید مکرر، پرهیز از پرداخت پول نقد، عدم عرضه آرد آزاد، اطلاع رسانی رعایت بهداشت در نانوایی و جمع آوری میز جلوی نانوایی ها تاکید نمود.

اکنون 700 نانوایی سهمیه دار و 125 نانوایی آزاد پز در استان ایلام دارای مجوز پخت نان هستند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 11 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: chekhabaronline.ir شناسه مطلب: 129

به "کمین کرونا در صف نان داغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمین کرونا در صف نان داغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید