بازبینی 59 فیلم در جشنواره فجرِ بدون افتتاحیه
به گزارش چه خبر آنلاین، سی ونهمین دوره جشنواره فیلم فجر پس از بازبینی قطعی 59 فیلم، بدون مراسم افتتاحیه و در صورت صدور مجوز، با اکران مردمی در تهران و بعضی استان ها برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگاران، کمتر از دو هفته تا آغاز جشنواره فیلم فجر باقی مانده و هفت داور این رویداد مدتی است مشغول تماشا و داوری فیلم هایی هستند که حائز شرایط حضور در جشنواره شده بودند.
پس از آنکه 110 فیلم برای شرکت در جشنواره ثبت نام کردند، دبیرخانه آثار رسیده را با قوانین جشنواره تطبیق داد و نام 62 فیلم را به عنوان آثاری که امکان حضور در جشنواره و داوری، داشتند معرفی کرد. ابتدا قرار بود 20 دی ماه آخرین مهلت برای ارسال نسخه DCP فیلم ها باشد ولی با توجه به حجم بالای کارهای فنی در استودیوها بعضی فیلم ها فرصت بیشتری خواستند و این مهلت امروز، 30 دی ماه به انتها می رسد.
براین اساس طبق آخرین پیگیری ها، نام 59 فیلم به عنوان متقاضی شرکت در جشنواره نهایی شده و سه فیلم گویا به دلیل آماده نشدن در فرصت باقی مانده انصراف داده اند.
از جمله لاک پشت و حلزون به کارگردانی رضا حماسی که روز گذشته به طور رسمی اعلام شد به جشنواره نمی رسد. البته هنوز قطعی نیست که تمام این 59 فیلم به داوری برسند، چون ابتدا باید مجوز آن ها در شورای پروانه نمایش صادر گردد و بعد هر فیلمی که مجوز گرفت در اختیار هیات داوران قرار می گیرد.
از میان 62 فیلمی که ابتدا معرفی شدند، بیش از دو سوم آن ها پروانه نمایش نداشتند و به همین دلیل هیات داوران ابتدا مشغول تماشای فیلم هایی شدند که پروانه نمایش داشتند. در روزهای گذشته اعضای شورای پروانه نمایش نیز فشرده تر به تماشای فیلم های بدون مجوز پرداخته و تا به امروز 21 فیلم بازبینی شده که به بعضی از آن ها اصلاحیه هایی وارد شده اما همه مجوز گرفته اند.
طبق پیگیری خبرنگاران این مجوزها صرفا برای نمایش در جشنواره فیلم فجر صادر می شوند و بیشتر اصلاحیه ها موردی هستند و ممکن است با زمان اکران عمومی تفاوت داشته باشند، چون الان باید نکاتی اصلاح شوند که در زمان کوتاه باقی مانده تا آغاز جشنواره قابل انجام باشند. همچنین بیشتر فیلم های مهم سال جاری هنوز بازبینی نشده اند و احتمالا در آخرین روزها به دست داوران می رسند.
این دوره از جشنواره فیلم فجر بدون مراسم افتتاحیه برگزار می گردد و جوایز بخش مواد تبلیغاتی شامل عکس، پوستر، تیرز و آنونس همانند سال قبل در اختتامیه اهدا می گردد؛ اختتامیه ای که فعلا پیش بینی شده است که به صورت حضوری و محدود برگزار گردد و برنامه ریزی ها بر این مبنا است که این مراسم به صورت آنلاین نیز پخش گردد.
یکی از بخش های جشنواره فجر در دوره های مختف برپایی آن در استان ها بوده که سال جاری هنوز شرایط این بخش معین نیست و ابتدا باید تکلیف صدور مجوز برای اکران مردمی در تهران معلوم گردد. در این راستا گویا جلسه هایی برگزار شده و احتمالا تا دو سه روز دیگر برای برگزاری این بخش و معرفی مدیرش و یا حذف آن از دوره سی ونهم، تصمیم نهایی گرفته می گردد.
علاوه براین ها سال جاری احتمالا مراسم بزرگداشت به روال هر سال در جشنواره فیلم فجر برگزار نخواهد شد، چون شرایط برای برگزاری مراسم نیست ولی نکوداشتی برای درگذشتگان سینمای ایران در سال 99 تدارک دیده می گردد، بویژه آنکه سینمای ایران در سالی که به ماه های انتهای آن نزدیک می شویم به اندازه چند سال چهره های برجسته خود را مثل خسرو سینایی، کامبوزیا پروتوی، پرویز پورحسینی، سیامک سایقی و محمدعلی کشاورز از دست داد.
منبع: خبرگزاری ایسنا