پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ نموده
به گزارش چه خبر آنلاین، در زبان ترکی به پیاز سوغان گفته می گردد به همین علت به این غذا سوغان پلو نیز گفته می گردد. این غذا عطر و طعم بسیار خوبی دارد و در بین مردم اردبیل بسیار محبوب است.
پیاز پلو یا سوغان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی شهر اردبیل است. برای تهیه این پلوی خوشمزه باید پیازهای کوچک بنفش را تهیه و آن ها را به صورت درسته سرخ کنید. شما می توانید این غذا را مانند دیگر غذاهای سنتی با گوشت یا مرغ تهیه کنید. امروز در خبرنگاران طرز تهیه پیاز پلو با گوشت چرخ نموده را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه پیاز پلو سنتی
- پیاز بنفش کوچک 10 عدد
- برنج 3 پیمانه
- گوشت چرخ نموده 200 گرم
- پیاز میانه 2 عدد
- نمک و آبلیمو به مقدار لازم
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده به مقدار لازم
- فلفل سیاه و سماق به مقدار لازم
طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی
مرحله اول
ابتدا پیازهای کوچک را پوست بگیرید و آن ها را بشویید. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و پیازها را به صورت درسته با مقداری نمک و آبلیمو تفت دهید تا مغز پخت و طلایی شوند. حتما حرارت ملایم باشد تا یکدست سرخ شوند.
مرحله دوم
یک عدد پیاز را رنده ریز بزنید و داخل کاسه بریزید و به همراه گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق خوب ورز دهید. سپس مواد را نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا منسجم گردد. در همین حین پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و داخل تابه کمی تفت دهید تا سبک و شیشه ای گردد.
مرحله سوم
مواد را از یخچال خارج کنید و به مقدار یک گردو از گوشت بردارید و در دست گرد کنید. داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن، گوشت قلقلی ها را درون روغن سرخ کنید. در خاتمه وقتی گوشت ها سرخ شدند مخلوط پیاز داغ مرحله قبل را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید. اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید، طرز تهیه کوکوی گیلانی با مرغ را بخوانید.
مرحله چهارم
برنج را که از قبل با کمی نمک خیس نموده اید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. در حین جوشیدن کف روی برنج را بگیرید و برنج را آبکش کنید. سپس کف قابلمه روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر را قرار دهید. روی ته دیگ یک لایه برنج، مقداری از پیازهای درسته سرخ شده و کمی گوشت قلقلی قرار دهید و در آخر روی آن زعفران بریزید. این کار را مجدد تکرار کنید تا گوشت، برنج و پیاز تمام گردد. سپس برنج را به مدت 45 دقیقه دم بگذارید. بعد از پخت برنج را در ظرف مناسب سرو بریزید و روی آن را با چند تکه گوشت قلقلی و چند برگ گشنیز تزیین کنید.
نکات کلیدی در تهیه پیاز پلو
- می توانید برنج را جداگانه هم دم بگذارید و در هنگام سرو روی مواد پیاز و گوشت قلقلی بریزید.
- تهیه پیاز داغ و مخلوط کردن آن با گوشت قلقلی اختیاری است.
- می توانید به جای آرد نخودچی از آرد یا پودر سوخاری بهره ببرید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ مطلب طرز تهیه چیپس پیاز و جعفری خانگی را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا